I Gøteborg Landvetter faldt antallet af indenrigspassagerer med hele 16 procent i november.

Ryanair åbner skandinavisk base

Til september åbner Ryanair i en svensk lufthavn sin femte skandinaviske base.

Udfordringerne med at få lov til at operere fra sin nye base i Københavns Lufthavn har ikke skræmt Ryanair helt væk fra Skandinavien. Snarere tværtimod. Den 15. september åbner selskabet således sin femte skandinaviske base i Gøteborgs Landvetter-lufthavn. Det bliver Ryanairs 74. baselufthavn.

Fra 15. september vil Ryanair basere et Boeing 737-800 fly, 10 piloter og 20 kabinebesætningsmedlemmer i Skandinaviens femtestørste lufthavn, der havde 5,2 mio. passagerer i 2014. Flyet skal sammen med fly fra andre Ryanair-baser betjene i alt 13 ruter.

Lukket for større fly
Ryanair opererer allerede i dag en række flyvninger til og fra Gøteborg Landvetter. Det er dog ikke helt frivilligt, at Ryanair benytter lufthavnen. Indtil november sidste år fløj Ryanair nemlig til og fra Gøteborgs City-lufthavn. Problemer med banerne og taxivejenes bæreevne betød imidlertid, at lufthavnen med kort varsel blev lukket for større passagerfly.

Ryanair og ungarske Wizz Air måtte derfor fra den ene dag til den anden flytte deres operation til Landvetter. Ryanair er tilsyneladende faldet så godt til i Landvetter-lufthavnen, at man nu gør den til en base-lufthavn.

Ryanair forventer at transportere 600.000 passagerer om året til og fra den nye base i Sveriges næststørste by. Med Ryanairs sædvanlige regnemetoder vil det skabe 600 afledte arbejdspladser i Gøteborg, vurderer selskabet.