Ryanair Boeing 737-800 (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Ryanair annoncerer CPH-rute til Marseille

Fra efteråret vil det være muligt at flyve med Ryanair fra København til Marseille, og CPH får derudover nye ruter til Bordeaux, Nantes og Toulouse.

Året 2019 kommer til at stå i Frankrigs tegn i Københavns Lufthavn. Der er nemlig udsigt til flere nye franske ruter samt nye operatører på eksisterende ruter til Frankrig.

Seneste rutenyhed blev afsløret onsdag, hvor Ryanair præsenterede en ny base i Toulouse samt ekstra basefly i Bordeaux og Marseille. Ryanair starter til april en rute mellem København og Bordeaux og i det kommende vintertrafikprogram, der træder i kraft i slutningen af oktober vil det irske lavprisflyselskab også flyve to gange om ugen til Marseille.

I vinterhalvåret har der hidtil ikke været direkte flyforbindelse mellem København og Marseille, der er Frankrigs næststørste by, men i højsæsonen flyver SAS et par gange om ugen på ruten.

“Det glæder os, at Ryanair vil styrke udviklingen i Marseille ved at basere et tredje fly i den kommende vinter og ved at introducere nye og meget eftertragtede destinationer som København i Nordeuropa, Sofia i Østeuropa og Essaouira i Marokko. Fra november vil Ryanair øge ruteprogrammet med 50 procent, hvilket er fantastiske nyheder for vores region ud fra et turistmæssigt og økonomisk perspektiv,” siger Julien Boullay, der er kommerciel direktør i Marseille Airport.

Flere franske rutenyheder
Med den nye Marseille-rute er der mange franske rutenyheder i Københavns Lufthavn i 2019. Udover Ryanair-ruten til Bordeaux kunne Air France for nylig offentliggøre en højsæsonrute mellem København og Toulouse.

Endelig kommer Nantes for første gang på Københavns Lufthavn rutekort. Det sker den 2. april, hvor easyJet vil flyve tre gange om ugen til franske by i den vestlige del af landet. Fem dage senere – den 7. april – åbner Transavia France på samme rute med to ugentlige afgange.

Sidste år var der flere end 1,4 millioner passagerer på Københavns Lufthavn ruter til franske destinationer, og det er en stigning på 50 procent siden 2010. Dette tal inkluderer ruter til Biarritz, Lyon, Montpellier, Nice, Paris og Toulon. SAS-ruten til Toulon er dog ikke blevet videreført i 2019.

 

Relaterede artikler:

København får rute til Airbus-by

Endnu en Nantes-rute fra København

Femte nye Ryanair-rute i CPH i 2019

Ryanair åbner ny CPH-rute til Frankrig