Flyhale på Ryanair Boeing 737. (Arkivfoto; Trevor Benbrook)

Ryanair-base i endnu en europæisk storlufthavn

Ryanair åbner til juni sin 86. base i Europa, og denne gang er det Tysklands tredjestørste lufthavn, der får fly placeret fra det irske lavprisflyselskab.

Tæt ved Duisburg og omkring 80 kilometer fra Düsseldorf ligger Airport Weeze Niederrhein. Lufthavnen, der i 2017 havde omkring 1,9 millioner passagerer er en lavprislufthavn med Ryanair, som den altdominerende aktør.

Men i takt med, at Ryanair rykker ind i de europæiske storlufthavne, er interessen for Weeze ikke så stor, som den har været. Ryanair har nemlig længe haft et godt øje til Düsseldorf Airport, der er den tredjestørste lufthavn i Tyskland med 24,6 millioner passagerer sidste år, og det var samtidig nok til at sikre en plads i top25 blandt de største europæiske lufthavne.

Til juni vil Ryanair åbne base i Düsseldorf Airport, og det bliver samtidig selskabets 11. base i Tyskland og base nummer 86 i Europa.

I første omgang placeres ét basefly i lufthavnen, der dagligt skal flyve til Alicante, Málaga og Palma de Mallorca. De 21 ugentlige rotationer svarer til 140.000 passagerer på årsbasis.

Flere ruter på vej
Dermed kommer Ryanair til at betjene 19 lufthavne på det store tyske marked, der domineres af Lufthansa og Eurowings, og i særdeleshed af easyJet i Berlin-Tegel.

Etableringen af basen i Düsseldorf er i princippet en parallel situation til, hvad det irske lavprisflyselskab har gjort i Frankfurt. Her etablerede man sig oprindeligt i Hahn-lufthavnen, der lå over 100 kilometer væk fra Frankfurt, men nu er Ryanair gået i gang med at opbygge en større base i Frankfurt Airport og flytter løbende kapacitet fra Hahn til den tyske storlufthavn.

Der er derfor ingen tvivl om, at Ryanair kommer til at satse noget mere på Düsseldorf Airport i fremtiden. I den kommende sommer skal Ryanair flyve 12 ruter på vegne af Laudamotion, og i det vintertrafikprogramet 2018/19 har selskabet varslet flere nye ruter.

“Det glæder Ryanair at kunne annoncere en ny base i Düsseldorf Airport samme med to nye ruter til Alicante og Málaga i denne sommer. De nye ruter vil være en tilføjelsen til Palma de Mallorca, som vi allerede har annonceret, og samtlige tre ruter vil blive opereret dagligt fra den 1. juni,” siger Kenny Jacobs, der er marketingdirektør hos Ryanair.

 

Relaterede artikler:

Ryanair leverer basefly til Lauda i Berlin-Tegel

Ryanair flytter ruter fra Hahn til Frankfurt Lufthavn

Ny stor Ryanair-udvidelse i Frankfurt

Ryanair vil indtage Tyskland