Ryanair beder ærkerivaler om hjælp

Luftfartsklassens frække dreng, Ryanair, tager utraditionelle midler i brug i kampen for at få lov til at overtage Aer Lingus.

Det irske lavprisselskab Ryanairs lyst til at købe Aer Lingus er så stor, at selskabet nu tager et helt usædvanligt skridt og beder sine konkurrenter om hjælp.

Ryanair forsøger for tredje gang at få EU-Kommissionens tilladelse til at købe lokalrivalen Aer Lingus. Men det store problem for Ryanair er, at en fusion af de to irske selskaber ville give selskabet en meget dominerende position på flyruterne mellem Irland og Storbritannien.

Derfor har Ryanair, ifølge avisen Irish Times, henvendt sig til seks flyselskaber. Irerne har spurgt, om ikke flyselskaberne kunne være interesserede i at flyve på flere ruter mellem Irland og Storbritannien og dermed skabe større konkurrence.

Afvist henvendelse
Ifølge avisens oplysninger har Ryanair taget kontakt til Air France-KLM, easyJet, Etihad Airways, Flybe, Virgin Atlantic og British Airways’ moderselskab International Airlines Group. Alle seks selskaber har angiveligt afvist Ryanairs henvendelse.

Ryanair er kendt for at køre sit helt eget løb og afvise et hvert samarbejde med andre luftfartsselskaber. Derfor er det et ganske opsigtsvækkende træk, at selskabet henvender sig til direkte konkurrenter som easyJet og British Airways.

EU-Kommissionen starter i dag onsdag sin behandling af Ryanairs ansøgning om at få lov til at overtage Aer Lingus.