Ryanair-besætning sover i crewrum i Málaga Airport. (Foto: Jim Atkinson/Twitter)

Ryanair-besætning måtte overnatte i lufthavn

Seks Ryanair-fly med i alt 800 passagerer og 36 besætningsmedlemmer strandede i lufthavnen i Málaga, og Ryanair kunne ikke finde overnatningsmuligheder.

Et usædvanligt kraftigt stormlavtryk fra Atlanterhavet udviklede sig i lørdags til orkanen Leslie, der senere gik i land på den iberiske halvø.

Det betød, at seks Ryanair-fly, der sent lørdag aften var på vej til portugisiske lufthavne, måtte omdirigeres til Málaga Airport, hvor Ryanair har en stor base.

Det lykkedes dog ikke for det irske lavprisflyselskab at finde hotelovernatning til 800 passagerer samt de 36 besætningsmedlemmer, der ankom til den spanske lufthavn på de omdirigerede fly. Derfor måtte alle overnatte i lufthavnen.

Undskyldning fra Ryanairs driftsdirektør
På trods af, at man står foran lavsæsonen i den populære spanske ferieby med mindst 400 hoteller i selve Málaga og omkring yderligere 1.500 hoteller i en radius af 20 kilometer fra lufthavnen, så hævdede Ryanair, at det ikke var muligt at finde hotelindkvartering til hverken passagerer eller personale.

I stedet måtte personalet angiveligt sove på gulvet i et crewrum i Málaga Airport, selvom Ryanairs driftsdirektør Peter Bellew i et tweet har undskyldt og samtidig forklaret, at personalet senere blev flyttet til VIP-loungen.

Passagererne måtte også overnatte i lufthavnen, og her blev politiet tilkaldt næste morgen for at dæmpe gemytterne, da alle ville hurtigst muligt med fly til Porto, mens andre skulle sættes på busser for at nå frem til deres destination i Portugal.

Alex Macheras, der står bag velanskrevne The Aviation Analyst, satte sig for at efterprøve, om Ryanair-personalet havde overnattet i lufthavnens VIP-lounge. Han har således efterfølgende talt med personale fra SALA VIP-lounge, der er den eneste lounge i terminalen. Her bekræfter man, at intet crew fra nogle flyselskaber havde overnattet i loungen, hvilket også ville være imod reglerne for loungen, der lukker kl. 23.00 hver dag.

Kan være opstillet foto
Umiddelbart kunne man forledes til at tro, at fotoet af Ryanairs besætning liggende på gulvet er et falsum, men Ryanairs driftsdirektør anerkender tilsyneladende dette foto og tweeter tilbage med sin undskyldning og forklaring.

Derfor kan fotoet alligevel godt være opstillet til lejligheden for at beskrive situationen. Foto er krediteret Jim Atkinson, der er tidligere Ryanair-kaptajn, og som ved flere lejligheder har udtalt sig kritisk om Ryanair. 

Opdatering 
Ryanair har onsdag den 17. oktober offentliggjort et klip fra en overvågningsvideo, der viser, at fotoet var opstillet. Det ændrer dog ikke på den kendsgerning, at Ryanair ikke tilbød overnatning til hverken passagerer eller besætninger, selvom der var ledige hotelværelser i Málaga.

 

Relaterede artikler:

Lufthavn forbyder passagerer at overnatte

Ryanair-fly lander med syge passagerer (opdateret)

Razzia i Ryanair-crewrum