Ryanair-boss på nyt dansk visit

Den karismatiske Ryanair-topchef møder i dag den danske presse i Billund Lufthavn. Det er tredje gang i løbet af blot 13 måneder, at Michael O´Leary besøger den danske base.

Ved 14-tiden i dag lander et Boeing 737-800 Ryanair-fly med plads til 189 passagerer i Billund Lufthavn. Flyet med rutenummer FR1040 er ikke i normal rute, men kommer direkte fra Göteborg City Airport med Ryanair-bossen Michael O´Leary og et par ledsagere som de eneste passagerer.

I Billund Lufthavn skal den karismatiske Ryanair-topchef kl. 14.30 møde den danske presse, inden han tre kvarter senere atter sætter sig om bord i sit noget velvoksne privatfly for at flyve videre til Bari i Italien.

Besøget i Billund Lufthavn er det tredje i løbet af blot 13 måneder, hvilket er bemærkelsesværdigt, da Michael O´Leary med snart55 Ryanair-baser i Europahar rigeligt at se til.

Ryanair-bossens presseshows har sædvanligivs til formål at sikre sig omtale og dermed stimulere salget af billetter. Ifølge presseinvitationen vil Michael O´Leary tale om Ryanairs vækst i Billund Lufthavn samt “aktuelle sager i Skandinavien.“

50 mio. passagerer i Skandinavien
Ryanair er tæt på at runde passager 50 mio. passagerer i Skandinaviensiden den første ruteetablering i Sverige i 1997. Det vil sandsynligvis blive et af hovedemnerne.

Herudover er det ikke utænkeligt, at Michael O´Leary vil kommentere SAS-klagen over, at Ryanair betaler for lidt i overflyvningsafgifter på grund af fejlagtige oplysninger om flyenes startvægt.Endelig kunne der også være et par kommentarertil den danske fagbevægelses mislykkede forsøg på at blokere for det irske lavprisflyselskab baseaktiviteter.

Besøget i Billund Lufthavn falder sammen med, at Ryanair på torsdag kan tage den nye hangar i brug, som Billund Lufthavn har opført og udlejet til det irske lavprisflyselskab. Det er en såkaldt “kold“ hangar, der skal bruges til lettere vedligeholdelse af selskabets to basefly i Billund.

Foto: Jonas Kunzendorf

Læs også:

Billund Lufthavn bygger hangar til Ryanair

Ryanair: Billund er bedst sælgende nogensinde

Ryanair udvider med 5 ruter i Billund Lufthavn