En Airbus A330 fra Thomas Cook Airlines. Foto: Thomas Cook Airlines

Ryanair vil byde på slots fra Thomas Cook Airlines

Hvis det britiske charterflyselskab Thomas Cook Airlines splittes op, står Ryanair klar til at købe start- og landingstilladelser i flere lufthavne.

Thomas Cook Group har siden sidste år overvejet at sælge hele eller dele af dets flyselskabs-del, Thomas Cook Airlines. Rejsekoncernen gik fra overskud til underskud i 2018, og det har fået koncernen til at overveje at frasalg af flyselskabsforretningen.

Hvis ikke der dukker en køber op for at investere i hele flyselskabet, vil det irske lavprisflyselskab Ryanair stå klar til eventuelt at købe start- og landingstilladelser – de såkaldte slots.

”Hvis det går sådan, og flyselskabet bliver splittet op, er vi så interesserede i slots i visse lufthavne? Det ville vi være,” siger Kenny Jacobs, marketingdirektør i Ryanair, til Financial Times.

Kenny Jacobs har også tilkendegivet, at Ryanair vil være interesseret i at købe slots fra det Berlin-baserede flyselskab Germania, som gik konkurs i sidste uge.

Lufthansa interesseret i Condor
Thomas Cook Group Airlines har over 100 fly, hvoraf en fjerdedel opererer på langdistanceruter. Tyske Lufthansa har udtrykt interesse for at købe langdistancedelen fra Condor, der er Thomas Cook Groups tyske flyselskab.

Det kinesiske konglomerat Fosun International Holding ejer 12 procent af aktierne i Thomas Cook Group. Der har tidligere været spekuleret i, at konglomeratet ville overtage en del af flyselskabet, hvilket skulle gøre det lettere for Thomas Cook Group at udvikle både rejsearrangør-delen og flyselskabet. Hvis flyselskabet bliver frasolgt, vil det føre til opsplitning af det 177-årige britiske rejseselskab.

Thomas Cook under stigende pres
Et salg af flyselskabs-delen vil det give Thomas Cook Group muligheden for at betale af på gæld og styrke forretningen. Herudover vil et salg kunne være med til at finansiere gruppens udvikling af hotelaktiviteter. Thomas Cook Group er presset af online-rejsebureauer og de efterhånden mange og store lavprisflyselskaber.

Thomas Cook Group Airlines består af Thomas Cook Airlines Scandinavia, Thomas Cook Airlines UK og Condor. Flyselskaberne i Thomas Cook råder over mere end 100 fly – herunder 55 hos Condor, 33 hos Thomas Cook Airlines UK samt 13 fly hos Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Thomas Cook Group Airlines er i partnerskab med flere europæiske flyselskaber – herunder blandt andet SAS, Finnair og Lufthansa.

 

Relaterede artikler:

Indtjeningsfremgang i Thomas Cook Airlines

Medie: Thomas Cook vil sælge ud i flyselskab

Nye uniformer hos Thomas Cook Airlines

Thomas Cook Airlines kopierer Norwegian

Thomas Cook lander rekordresultat