Ryanair: CPH Go er for dyr

Det irske lavprisflyselskab Ryanair kommer ikke til København i denne omgang. Selskabet har tilbageleveret de tildelte start- og ankomsttider. Den nye lavprisfinger CPH Go er for dyr, hævder Ryanair´s nordiske salg- og markedschef.

“Ulven kommer…“ er der blevet råbt mange gange, når Ryanair gennem medierne har vist interesse for etablering i Københavns Lufthavn. Men heller ikke dette efterår,bliver Ryanairsplaner realiseret.

Ryanair har nemlig tilbageleveret alle søgte start- og landingstidspunkter til Airport Coordination Denmark. Det kom frem i løbet af sommeren, at Ryanair fra vinterfartplanens ikrafttræden den 1. november havde søgt ‘slots’ til over 20 ruter fra Københavns Lufthavn. Da det faldt sammen med åbningen af lufthavnens nye lavprisfinger CPH Go, troede mange, at Ryanair mente det denne gang.

Men da takstregulativet blev kendt i begyndelsen af august måned, kølnedes intressen angiveligt. En rabat på 20 kr. pr. passagerer for at benytte CPH Go var åbenbar ikke tilstrækkeligt for det irske lavprisflyselskab.

“Taksterne i CPH Go var ikke så lave som forventet,“ siger Ryanairs nordiske salg- og markedschef Elina Hakkarainen til CHECK-IN.dk.

Hun fastholder dog stadig, at det er Ryanairs mål at vokse i Norden, men er særdeles tavs omkring de konkrete planer. “Kort før jul vil vi holde et pressemøde i Danmark og afsløre voressommerprogram for de danske lufthavne,“ siger Elina Hakkarainen.

Finske Elina Hakkarainen er Ryanair´s “enmands-hær“ i Norden. Hun er frontfigur i markedetog skal samtidig lægge navn til depressemeddelelser, som det svenske PR-bureauAndréasson PR og Ryanair´s kommunikationschef Stephen McNamara konstant sender ud til medierne. Nogle budskaber er mere lødige end andre.

Elina Hakkarainen har fået en solid træning hjemme i Dublin. Hun fastholder stædigt, at Ryanair et det eneste reelle lavprisflyselskab i Europa. Hårdt presset vil hun karakterisere selskabets nordiske konkurrenter easyJet og Norwegian under betegnelsen “middle cost airlines“.

Et nyt begreb opfundet af Ryanair har dermed fået sit indtog i luftfartens verden. Dermed har vi “LCC“, “MCC“ og “HCC“ – altså lowcost, middle cost og high cost carriers. Måske skulle der også opfindes begreber som Low Quality Carriers og High Quality Carriers?


Foto: “Taksterne i CPH Go var ikke så lave som forventet,“ siger Elina Hakkarainen fra Ryanair.