Ryanair etablerer gruppe- og erhvervsafdeling

Forvandlingen af Ryanair fortsætter. Nu etablerer det irske lavprisflyselskab en gruppe- og erhvervsafdeling, hvor man blandt andet vil tage imod forespørgsler på grupper på 20 personer og derover.

Det irske lavprisflyselskab Ryanair gennemgår i disse måneder en forvandlingsproces, hvor selskabet vil lancere nye produkter og etablere services, der i højere grad end tidligere imødekommer krav i markedet. Ryanair går således fra at være ekstremt produktorienteret til at blive noget mere kundeorienteret.

Et af de nye tiltag er etablering af en gruppe- og erhvervsafdeling, der fremover skal håndtere henvendelser fra foreninger og virksomheder, der ønsker at indhente tilbud på en samlet flyrejse for 20 personer og derover.

Herudover vil afdelingen introducere en række nye produkter, herunder fleksible billetter, sædereservation samt fast-track i udvalgte lufthavne.Dermed kommer Ryanair i højere grad til at tage konkurrencen op med de etablerede netværksflyselskaber samt de lavprisflyselskaber, der hidtil har været imødekommende overfor gruppeforespørgsler.

Til at lede den nye afdeling, der får navnet Group & Corporate Travel, har Ryanair udpeget Lesley Kane, der hidtil har været ansvarlig for Ryanairs salg- og markedsføringsaktiviteter i Europa.

“Jeg ser frem til at udrulle Ryanairs nye gruppe- og erhvervsprodukt i begyndelsen af ​​2014. Ryanair forbedrer løbende vores kundeservice og har modtaget adskillige henvendelser fra gruppearrangører og rejseaktive virksomheder om at udvikle og lancere disse nye spændende produkter,“ siger Lesley Kane.

Grupper på minimum 20 personer
I dag er det muligt på Ryanairs hjemmeside at foretage en booking på op til 25 personer. Men Ryanair anbefaler, at man fremover benytter formularen på selskabets hjemmeside, der vil blive videresendt til Ryanairs nye gruppeafdeling.

Her kan man få et tilbud på grupper på minimum 20 personer og op til et ubegrænset antal rejsende. Når tilbuddet lander i indbakken hos den organisation eller virksomhed, der har forespurgt på prisen, vil tilbuddet være gældende i syv dage.

Ryanair vil dog stadig have hele betalingen på én gang og beregner sig et gebyr på to procent ved betaling med kreditkort. Kunden får til gengæld mulighed for at navnerapportere halvdelen af deltagerne midtvejs mellem bookingdato og afrejsedato. De resterende navne skal være Ryanair i hænde senest 14 dage før afrejse.

Ryanair tilbyder flere end 1.600 flyvninger per dag til 186 destinationer i 30 lande. Fra Danmark flyver Ryanair fra lufthavnene i Billund og Aarhus.