Ryanair-hændelse undersøges af svensk havarikommission

Statens Havarikommission i Sverige har netop besluttet at undersøge en hændelse omkring Ryanair flight FR950, der 25. april oplevede alvorlige tekniske problemer efter starten fra Skavsta-lufthavnen ved Stockholm.

Mandag den 25. april indtraf en hændelse ombord på Ryanair flight FR950 fra Skavsta lufthavnen ved Stockholm.

Det var tale om et Boeing 737-800 fly (EI-DAD), der oplevede tekniske problemer med instrumenterne i cockpittet og flere elektriske fejl.

Flyet var på vej til Paris-Beauvais lufthavnen i Frankrig med 173 passagerer ombord, da piloterne oplevede flere instrumentfejl umiddelbart efter takeoff.

Flyets transponder udsendte heller ikke valide data om flyets højde.

Af hensyn til sikkerheden besluttede besætningen ombord på Ryanair-flyet at returnere til Stockholms Skavsta Lufthavn, hvor man landede sikkert omkring en time efter den oprindelige afgang.

Præcis hvad der skete og hvad der udløste fejlene skal nu undersøges nærmere. Det er den svenske Statens Haverikommission (SHK), der nu officielt har indledt en undersøgelse for at klarlægge hændelsen.

SHK skal ifølge den svenske lovgivning udrede hændelser, hvis der har været en alvorlig risiko for en ulykke, hvis der har været væsentlige fejl ved flyet eller hvis der har været væsentlige mangler med hensyn til sikkerheden.

Det lykkedes i øvrigt Ryanair at finde en Boeing 737-800 (EI-EGB) som erstatning. Dette fly lettede fra Stockholm 6 timer senere end planlagt.