Ryanairs flåde består af Boeing 737-800 fly (Foto: Ryanair)

Ryanair med første GDS-aftale

Ryanair har i dag annonceret en aftale med Travelport, hvorfor det fremover vil blive muligt at booke billetter til selskabet gennem GDS-systemerne Galileo og Worldspan.

Dagens meddelelse fra Ryanair om det nye samarbejde med GDS-virksomheden Travelport er intet mindre end epokegørende i forhold til rejsebranchen.

Fra den 19. marts vil Ryanairs produkter gradvist blive tilgængelige i Travelports to GDS-systemer Galileo og Worldspan. Det betyder, at rejsebureauerne lettes for en betydelig arbejdsbyrde i forhold til de processer, der hidtil har været anvendt, når der skulle bestilles billetter hos det irske lavprisflyselskab.

Initiativet fra Ryanair er endnu et eksempel på, at selskabet mener det alvorligt, når man hævder at hovedparten af de kommende års vækst på 30 mio. passagerer skal komme fra segmentet af forretningsrejsende.

“Samarbejdet med Travelport er af stor betydning for Ryanair og for mange virksomheder i hele Europa som et led i vores proces med at øge tilbuddene til erhvervsrejsemarkedet. Flere end 22 procent af disse kunder vælger allerede i dag Ryanair på forretningsrejser, og vi forventer, at den andel vil vokse, da det nye samarbejde vil give virksomhedernes rejseafdelinger endnu større adgang til Ryanair lave billetpriser og ruter,“ siger Kenny Jacobs, der er marketingdirektør hos Ryanair.

Prisopdatering via API
Opdatering af priser i Travelport-systemerne sker via en såkaldt API-adgang, hvilket gør det meget lettere og mere fleksibelt, når billetpriserne ændrer sig. Mange af netværksselskaberne benytter de såkaldte “fare filing“ metoder, der er mere ressource- og tidskrævende.

Travelport er samtidig meget stolte over, at man er første GDS-virksomhed, der helt alene kan tilbyde distribution af Ryanair priser og billetter.

“Vi er meget glade for, at Ryanair har valgt os som deres GDS-partner og samtidig anerkender den unikke værdi, som vi kan tilbyde gennem vores førende salgsplatform. Det bliver spændende, at arbejde eksklusivt med Ryanair i løbet af de kommende måneder for i fællesskab at identificere nye muligheder og introducere det omfattende udbud af fly og tillægsydelser til vores rejsebureaukunder over hele verden,“ hedder det fra Kurt Ekert, der er vicekoncernchef hos Travelport med ansvar for de kommercielle aktiviteter.