Ryanair Boeing 737-800 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Ryanair vinterlukker 10 ud af 17 flyruter til Danmark

Det irske lavprisflyselskab Ryanair har netop offentliggjort vintertrafikprogrammet. Ikke overraskende sæsonlukkes 10 ud af 17 ruter til lufthavnene i Billund og Aarhus.

Mange af de lufthavne, der har Ryanair inde som operatører, må i stigende omfang leve med sæsonmæssige svingninger i trafikken. Der er risiko for, at man i stígende grad bliver en “sommerlufthavn“, idet mange af Ryanairs destinationer er til solrige destinationer henvendt til feriepublikummet.

Det er også årsagen til, at det irske lavprisflyselskab traditionelt skærer hårdt i vinterproduktionen.

Vintertrafikprogrammet igangsættes den 30. oktober og løber frem til udgangen af marts 2012. Her må Billund Lufthavn se antallet af Ryanair-ruter reduceret fra 14 til 6, mens Aarhus Lufthavn går fra tre ruter til blot én i vinterhalvåret.

I Billund Lufthavn vinterlukker Ryanair selskabets ruter til Alghero, Edinburgh, Faro, Malta, Milano-Bergamo, Palma de Mallorca, Pisa og Trapani. Til gengæld opretholdes beflyvningen af Alicante, Barcelona-Girona, London-Stansted, Málaga, Rom-Ciampino og Tenerife.

Længere nordpå i Aarhus Lufthavn vil der kun være ruten til London-Stansted tilbage. Det betyder, at ruterne til Málaga og Oslo-Rygge i første omgang vinterlukkes.

Ryanair´s sæsonlukning rammer noget hårdere i Aarhus Lufthavn, der ikke har samme fintmaskede udenrigsrutenet som i Billund. Derfor kan Aarhus Lufthavn i vinterhalvåret kun tilbyde udenrigsruter til London-Stansted, Gdansk, Gøteborg, Stockholm, Helsinki og Oslo.