‘Så kan de lære det!’

Danske charterrejsende, der har rejst på billige charterfly til Egypten fra den nordytske lufthavn i Hamburg, må ikke rejse hjem på danske charterfly til eksempelvis Billund. Derfor er danske turister kommet i klemme p.g.a. forskelle i rejsevejledningen hos danske og tyske myndigheder.

Det er en torn i øjet på mange danske rejsearrangører, at især jyske charterkunder vælger at bestille rejser hos de tyske kolleger syd for grænsen. Ofte kan det nemlig være billigere at rejse fra Hamburg Airport bl.a. på grund af forskelle i prissætningen i ferie- og hellidagsperioder.

Men når krisesituationer opstår som den nuværende i Egypten, er det vigtigt at vide, at det er de tyske rejsearrangøreres regler, der er gældende omkring ændring/afbestilling og eventuel tidligere hjemtransport. De tyske rejsearrangører følger nemlig rejsevejledningen fra de tyske myndigheder hos Auswärtiges Amt, og den kan nemt variere fra anbefalingerne udstukket af Udenrigsministeriet i København.

Såledesfraråder de tyske myndigheder kun rejser til byerne Kairo, Alexandria og Suez. Derimod frarådes rejser ikke til Rødehavsområdet, selvom flere tyske rejsearrangører har valgt at hjemtage gæsterne før tiden.

Det betyder, at der i øjeblikket opholder sig danskere i Egypten på 2-ugers rejser arrangeret at tyske rejsearrangører. Disse gæster kommer først hjem i den kommende uge.

“Selv om vi gerne vil hjælpe de tilbageblevne danskere hjem, vil det ikke være lovligt. Gæster, der er rejst ud på tyske charterfly, må ikke rejse hjem til f.eks. Billund på danske fly,“oplyser kommunikationschefTorben Andersen fra Thomas Cook Airlines i en pressemeddelelse i bedste ‘så-kan-de-lære-det’ stil.

Hos web-rejsebureauet RejserFraTyskland.dk oplyser indehaveren Kim Jespersen, at man hver dag får i hundredevis af opkald omkring situationen i Egypten.

“I Tyskland håndterer rejseselskaberne situationen lidt forskelligt. Den generelle tendens er dog, at alle med afrejse 7 dage frem gratis kan annullere,“ siger Kim Jespersen.

Kommentér på Facebook

Foto: I Hurghada opholder sig stadig danske charterrejsende, der er rejst til Egypten med tyske rejsearrangører.