Sådan er billetregler i tilfælde af Lufthansa-strejke

En mulig strejke hos Lufthansas piloter er rykket nærmere. Strejken kan bryde ud ved midnat natten til mandag og vare i op til 4 døgn. Nød-trafikprogram offentliggøres fredag middag.

Lufthansa-piloternes fagforening “Vereningung Cockpit“ har varslet en strejke, der kan træde i kraft ved midnat natten mellem førstkommende søndag og mandag. I givet fald vil strejken får stor indflydelse på operationerne hos Lufthansa, Lufthansa Cargo og lavprisflyselskabet Germanwings.

Passagerer, der allerede er booket på et Lufthansa-fly i perioden fra den 22. til 25.februar 2010 kan allerede nu frit ombooke én gang til et andet Lufthansa-fly. Forudsætningen herfor er, at billetten er udstedt før den 18. februar, og den nye rejseligger før den 31.maj 2010og ikke som først meddelt den 31. marts. Ligeledes må der ikke foretages ændringer i afgangs- eller ankomstbyer.

I tilfælde af, at strejken bliver en realitet, kan passagererne anullere flybilletten uden omkostninger, således at fuld refundering er mulig.

Reglerne for ombooking af fly erde samme på de såkaldte SAS “marketing flights“, hvor der står “SK“ i billetten, selvom det er Lufthansa, der opererer flyvningen. Her kan der også inden strejken bliver en realitet ombookes – men i stedet til et SAS-opereret fly. Det skulle give bedre mulighed for at gennemføre rejsen. I tilfælde af strejkeudbud vil SAS også refundere billetter med SAS-flynummer opereret af Lufthansa.

Passagerer, der rejser indenrigs iTyskland kan i stedet vælge at rejse med toghos Deutsche Bahn, hvis flyet annulleres. Til det formål kan den elektroniske elektroniske billet (etix) ombyttes til en voucher i Lufthansas check-in-terminaler. Alternativt kan kunderne købe en togbillet til den strækning, som deres flybillet var gyldig. Togbilletten kan herefter indsendes til Lufthansasammen med flybilletten for refundering.

SIDSTE NYT: Lufthansa vil fredag den 19. februar efter kl. 12.00 offentliggøre et særligt nødprogram, således at det er muligt at se, hvilke fly der opereres.