Servisair-køb kan lukke Swissport-huller

Handling-giganten Swissport vil gerne købe konkurrenten Servisair, der står stærkt på markeder, hvor Swissport selv står svagt.

Verdens største handlingselskab, schweiziske Swissport, har ambitioner om at blive endnu større. Derfor ser selskabet netop nu på muligheden for at købe konkurrenten Servisair.

Og selvom Swissport er til stede i 180 lufthavne i 38 lande, så er der stadig store huller. Og her vil britiske Servisair umiddelbart kunne supplere Swissport godt. Servisair er repræsenteret i 118 lufthavne i 20 lande, men primært med fokus på Storbritannien, Spanien, USA og Canada. Og netop i disse lande står Swissport svagt.

I Storbritannien er Swissport kun til stede i seks lufthavne, mens Servisair har folk på jorden i 28 britiske lufthavne. I Spanien er Swissport kun at finde i ni lufthavne, mens der står Servisair på jakker og bagagetraktorer i 21 spanske lufthavne. I Canada er Swissport kun til stede i fire lufthavne, mens Servisair er til stede i 12 canadiske lufthavne.

Kun 18 med ground handling
I USA er billedet mere lige med 30 Swissport-lufthavne, og 32 Servisair-lufthavne. Men kun i 18 af de 30 lufthavne tager Swissport sig af ground handling.

Swissport har omkring 40.000 ansatte, mens Servisair beskæftiger 15.000 medarbejdere.

Tidligere på året indgik Swissport en hensigtserklæring med SAS om at danne et joint-venture, der sammen skulle drive handlingaktiviteterne i det nuværende SAS Ground Handling. Når joint-venturet er på plads skal Swissport eje 51 procent og SAS 49 procent af det. På sigt er det planen at Swissport skal have det fulde ejerskab.