Sikkerhed øges også ombord på fly til USA

Efter terrorforsøg ombord på Northwest-fly til USA er sikkerhedskravene markant skærpet. Også udvidede sikkerhedsforanstaltninger ombord på fly til USA.

Sikkerhedskravene for internationale rejser til USA er blevet voldsomt skærpet efter atdet lykkedes flypersonale at afværge en terrorhandling ombord på Northwest flight 253 fra Amsterdam til Detroit den 25. december.

Det har bl.a. fået SAS til at udsende en meddelelse om, at alle rejsende til USA bør møde i lufthavnen minimum 3 timer før afgang, idet der kan forventes ekstra kontrol ved rejse fra Københavns Lufthavn.

Hvordan den ekstra kontrol vil foregå harlufthavnene og luftfartsselskaberne valgt at hemmeligholde efter opfordring fra de amerikanske myndigheder. I en fælles erklæring fra TSA (Transport Security Administration) og DHS (Department of Homeland Security) hedder det, at de ekstra kontroller vil være uforudsigelige, således at passagererne ikke kan forvente, at den samme kontrol finder sted i alle lufthavne.

CPH security

Øget kontrol i Københavns Lufthavn ved internationale rejser til USA

På TSA´s hjemmeside afsløres det dog, at der kan være tale om kropsvisitering og undersøgelse af bagage og taskerved gaten.

De øgede sikkerhedskrav vil også afspejle sig i kravene til passagererne ombord på flyene. TSA meddeler, at de rejsende ombord på flyet kan risikere at blive bedt om at flytte personligeejendele til hattehylderne, slukke elektronisk udstyr samt blive siddende i sæderne på bestemte dele af flyvningen.

Fra Københavns Lufthavn flyver selskaberne Continental, Delta og SAS direkte til USA.

Link: TSA Guidance for Passengers Following Dec. 25 Incident