Sindal får taxa-rute til Norge

En ny taxa-flyrute til Bergen skal give nordjyske virksomheder nemmere ved at komme til det norske Vestlandet.

Otte procent af indtjeningen i virksomheder nord for Limfjorden kommer fra handel med Norge. Derfor duer det ikke, at virksomhederne i Vendsyssel har svært ved at komme hurtigt til og fra Norge. Det er rationalet bag etableringen af en ny flyrute fra Sindal Lufthavn mellem Hjørring og Frederikshavn.

Det er især det norske Vestlandet med byer som Stavanger og Bergen, at nordjyderne har svært ved at komme hurtigt frem og tilbage til. Det vil det nystiftede selskab Sindal Air Taxi råde bod på.

Rutetaxa-flyvning
Med hjælp fra det norske flyselskab Air Wing vil Sindal Air Taxi fra 8. august flyve fire dage om ugen fra Sindal til Vestlandet. I første omgang er det planen, at målet skal være Bergen. Men Stavanger og andre norske byer kan sagtens også komme på tale alt efter hvad de nordjyske virksomheder efterspørger.

Der bliver nemlig ikke tale om traditionel ruteflyvning, hvor forretningsrejsende såvel som private kan købe billetter. I stedet vil der være tale om en form for rutetaxa-flyvning, hvor virksomheder køber et vist antal pladser på flyafgangene over en periode på en måned eller længere tid. Ifølge Sindal Air Taxis hjemmeside vil billetterne typisk koste 5-6.000 kroner.

20 virksomheder
Ifølge initiativtageren, Gert Jensen, så har omkring 20 lokale virksomheder vist interesse for den nye flyrute. Idag sender virksomhederne typisk deres ansatte med færgen fra Hirtshals til Kristiansand, hvorfra de kører i adskillige timer.

Alternativt kan de flyve fra Aalborg via København til Bergen og Stavanger. Endelig flyver Danish Air Transport to gange om ugen til Stavanger. Men det få antal flyvninger og kun til Stavanger gør ruten uattraktiv for det nordjyske erhvervsliv, pointerer Gert Jensen.

Efter planen skal Air Wing flyve op til tre gange dagligt på mandage, fredage, lørdage og søndage med Beech King Air B200-fly med plads til ni passagerer. Sindal Air Taxi forventer at flyvetiden til Bergen vil være omkring 40 minutter.