Singapore Airlines’ lavprisdatter kommer til Europa

Singapore Airlines’ datterselskab Scoot, der tager sig af lavprisflyvninger på lange distancer, åbner sin første Europa-rute næste år.

I juni 2012 fik lavprisselskabet Scoot luft under vingerne med langdistanceruter fra Singapore til destinationer i Kina og Australien. Sidenhen er rutenetværket udvidet med destinationer i hele Asien, så selskabet i dag flyver til 21 destinationer med sine 11 Boeing 787 Dreamliner-fly og ene Boeing 777-200ER-fly i Asien og Australien.

Nu gør selskabet klar til at tage et markant skridt ud over Asien med sin første rute til Europa.

Den 20.juni næste år åbner Scoot således en rute mellem Singapore’s Changi-lufthavn og lufthavnen i Grækenlands hovedstad Athen med fire ugentlige flyvninger med Boeing 787-fly.

Selskabet er et datterselskab af Singapore Airlines og kommer til at genåbne den rute, som Singapore Airlines lukkede i 2015. Foruden ruten til Athen, så åbner Scoot til oktober i år ruter til Dalian i Kina, Jaipur i Indien og Sapporo i Japan.

Løbet i gang med Boeing 777
Udover sit eget setup, så har Singapore Airlines en trio af datterselskaber med hver sit speciale. Scoot tager sig af langdistanceflyvninger til lave priser og har derfor et vist overlap med Singapore Airlines med hensyn til destinationer. Tigerair er et lavprisselskab på asiatiske mellemdistanceruter og SilkAir fungerer som regionalt feederselskab ind til Singapore Airlines’ ruter fra Changi-lufthavnen.

Scoot Airlines blev løbet i gang med en stribe Boeing 777-fly fra Singapore Airlines, men har på rekordtid udskiftet langt de fleste Boeing 777’ere med nye Boeing 787-fly. Kun en enkel 777’er har selskabet stadig i sin flåde. På sigt er det planen af Scoot-flåde skal bestå af 20 Boeing 787-fly.

Singapore Airlines’ strategi med at lade sit lavprisdatterselskab overtage langdistanceruter er noget, som Lufthansa også benytter sig af. Således har Eurowings overtaget nogle af de mest konkurrenceprægede langdistanceruter med en stor andel af fritidsrejsende fra Lufthansa.

 

 

Relaterede artikler:

Flyselskab får enhedsflåde af Dreamliners

Lavprisflyselskab indretter børnefri zone

Scoot siger nej til lavprisruter til Europa

Det blev en “scoot’er”