Routes Europe Award

Skandinaviske lufthavne atter nomineret til pris

For tredje gang i træk er to skandinaviske lufthavne blevet nomineret til en ruteudviklingspris. Denne gang ved Routes Europe 2018 i Bilbao.

Fra den 22. til 24. april vil Bilbao være vært for den årlige Routes Europe-rutekonference, hvor flyselskaber og lufthavne fra hele Europa mødes for i fællesskab at vurdere grundlaget for etablering af nye flyruter.

Et fast element i ruteudviklingskonferencen er uddelingen af priser til de lufthavne, der har gjort sig særligt bemærket i ruteudviklingsarbejdet.

Her er både Oslo Lufthavn og København Lufthavn blevet nomineret i kategorien for lufthavne med over 20 millioner årlige passagerer. Denne kategori var Oslo Lufthavn også nomineret i sammen med Stockholm Arlanda Lufthavn ved Routes Europe 2017, der blev afholdt i Belfast. Her var det dog München Lufthavn, der løb med trofæet.

Ved World Routes 2017 i Barcelona var Oslo Lufthavn også nomineret sammen med Københavns Lufthavn. De skandinaviske lufthavne måtte dog se sig overhalet af Vancouver Airport, der også var nomineret sammen med Dublin og München.

Med den tredje nominering i træk håber Oslo Lufthavn at det gamle ordsprog “den tredje gang er lykkens gang” kommer til sin ret.

“Det er glædeligt for os at blive nomineret til Routes Award for tredje gang i træk. Vi havde i 2017 vækst på syv procent i Oslo Lufthavn og det er takket være vores partnere, flyselskaberne. Derfor har det højeste prioritet for ruteudviklingsteamet i Avinor at vi løbende tilpasser vores kunders behov og hjælper dem med at udvikle en langsigtet forretning hos Avinor. Vi ser det som en klap på skulderen til hele teamet for denne prestigefyldt nominering,” siger Majid Khan, der er ruteudviklingsdirektør hos Avinor.

Stolte traditioner hos CPH
Mens det aldrig er lykkedes for Oslo Lufthavn at hjemtage trofæer ved rutekonferencerne, ser det anderledes ud med Københavns Lufthavn, der har en flot track record på dette område.

I 2013 vandt Københavns Lufthavn ruteudviklingsprisen i sin kategori ved World Routes i Las Vegas, og året efter blev prisen hjemtaget ved Routes Europe i Marseille. Det var endda i skarp konkurrence med anerkendte europæiske lufthavne som Frankfurt Airport, Amsterdam Schiphol Airport samt Barcelona El-Prat Airport.

“Vi er naturligvis meget glade for og stolte over den anerkendelse, som nomineringen er udtryk for. Ruteudviklingsteamet er Københavns Lufthavns primære kontakt til flyselskaberne, og det er jo flyselskaberne, der stemmer og afgør, hvem der skal modtage denne hæder. Så vi betragter det som en væsentlig anerkendelse af hele teamets indsats. Nomineringen viser, at vi fortsat er i stand til at tiltrække nye ruter og udvikle rutenetværket til og fra CPH til gavn for både København og hele Danmark,” siger Morten Mortensen, ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

CPH-team skal sikre nye ruter i Barcelona

München Lufthavn ny europamester i ruteudvikling

CPH-konkurrenter nomineret til ruteudviklingspris

CPH kåret som europamester i ruteudvikling

CPH kåret som verdensmester i ruteudvikling