Skattejagt i Billund Lufthavn

En ny børne-app fra Billund Lufthavn gør det muligt for børnene at lege skattejagt i terminalen blandt de øvrige rejsende.

De rejsende i Billund Lufthavn skal fremover indstille sig på, at lufthavnsterminalen nu også ligger arealer til en skattejagt for de børn, som er på vej ud at flyve. Så hvis ikke man synes terminalområdet var hektisk nok med rygsækrejsende og charterturister, så får den lige et nøk opad.

Muligheden for at lege skattejagt er omdrejningspunktet i Billund Lufthavns nye app, som er målrettet børn på rejse til og fra lufthavnen. I lufthavnen får børnene et skattekort udleveret og ved at følge ruten, når de frem til tre poster, gemt i lufthavnen. Her skal en QR-kode skannes og et spørgsmål besvares rigtigt, hvorved der gives adgang til et nyt spil i app’en. Når alle app’ens tre spil er hentet, er skattejagten gennemført og en lille gevinst venter i LEGO-butikken i afgangshallen.

Appen er en gratis, reklamefri service fra Billund Lufthavn, uden krav om spiltilkøb eller andet. Målgruppen er primært de 6-12-årige. Med den nye app kan familierne allerede hjemmefra forberede sig på, hvad det egentlig er, der skal ske i lufthavnen.

Gøre noget ekstra
Foruden skattejagten, så indeholder app’en fire små film om bien BiLL, som forbereder børn til flyrejsen og turen gennem lufthavnen. Man følger BiLL, mens han pakker sin kuffert og overvejer hvad, han må putte i håndbagagen, og senere, når han afleverer sin kuffert og går gennem security.

”Vi forventer op mod 385.000 passagerer gennem lufthavnen alene i juli måned. Heriblandt mange børnefamilier, som skal på årets store familieferie ned til sol og varme. Nogen kødannelse vil ikke helt kunne undgås, og selv om det naturligvis ikke er det mest spændende at stå i kø, er det dog for voksne til at forholde sig til. Vi vil gerne gøre noget ekstra for børnene og børnefamilierne ved at tilbyde sjov og læring i ventetiden,” fortæller projekt- og udviklingschef Anders Nielsen fra Billund Lufthavn.