Sminkede passagertal fra Ryanair

På trods af askeskyen hævder Ryanair at have haft en fremgang på hele 17 % i april måned. Ialt 6,2 mio. passagerer købte billet hos det irske lavprisflyselskab i april måned mod 5,3 mio. passagerer året før. Men Ryanair tæller 1,2 mio. passagerer med, der aldrig kom ud at rejse.

Det lyder næsten uvirkeligt, når Ryanair hævder at have en vækst på hele 17 % i april måned. Selskabet var nemlig særligt hårdt ramt af askeskyen, der iop til 10 dagehang over det meste af Irland, Storbritannien og Skandinavien.

Ryanair oplyser i en pressemeddelelse, at 6,2 mio. passagerer rejste med selskabet i april måned mod 5,3 mio. året før. Samtidig steg kabinefaktoren fra 82 til 83 %.

Men nærlæser man meddelelsen fra Ryanair, viser det sig, at selskabet tæller 1,2 mio. flypassagerer med, som aldrig kom på vingerne p.g.a. askeskyen. Det betyder også, at man generelt kan stille spørgsmålstegn ved statistikker og trafiktal fra Ryanair, idet selskabet oplyser om antal solgte flysæder – men ikke om passagererne aktuelt har været ombordpå flyene. Der er således ikke tale om afrejste passagerer.

Derfor er det reelle tal fra Ryanair nærmere 5 mio. passagerer i april måned, hvilket er en tilbagegang på omkring 6 %.

Foto: Der var tomt foran Ryanairs check-in skranker fra 15. – 22. april. Alligevel har selskabet valgt at medtage de solgte antal sæder i selskabets trafikstatistik.