‘Søgebarometret’ fra Google viser vejen

Søgemaskinen Google er et godt barometer for, hvad der rører sig hos danskerne. På boarding.dk vil det fremover være muligt at følge udviklingen i søgeordene indenfor området rejser og turisme. Følg med i “Søgebarometret“.

Indenfor de seneste 7 dage har ord som “afbudsrejser“ og “billige flybilletter“ begge haft en fremgang på 40 % på Googles danske søgemaskine. Det viser Google Søgeindsigt, der konstant registrerer ændringer i søgemønstrene hos danskerne.

Googles søgeindsigter for området “rejser og turisme“ er fremover en integreret del af indholdet på Boarding.dk. Det findesi en særlig sektion kaldet “Søgebarometret“.

Her vil der være følgende søgeindsigter tilgængelig på visninger for henholdsvis seneste7 dage og seneste 30 dage:

Interesse over tid
“Interesse over tid“ søgningen viser udviklingen over de senseste henholdsvis 7 dage og 90 dage. Søgninger efter rejser har hvert år sit højeste niveau fra midten af juni til midten af august måned. Året største uge er traditionelt uge 29, hvor søgninger efter rejser stiger med mere end 50 % i forhold til det gennemsnitlige niveau.

Topsøgninger
Topsøgninger er udtryk for, hvad der er de mest populære søgninger over en given periode. Ord som “rejser“, “Rejseplanen“, “flybilletter“, “DSB“ og “DMI“ topper konstant søgelisten. Men på pladserne fra nr. 5 til 10 sker der dog jævnligt udskiftninger. Dette naturligvis som følge af, at en række søgeord er sæsonbestemte.

Søgninger i fremgang
“Søgninger i fremgang“ viser de ord som danskerne er begyndt at søge ekstra meget efter henholdsvis inden for den seneste uge og indenfor de seneste tre måneder.

Det ord, der har haft størst fremgang igennem de seneste 90 dage er Ryanair, der kan mønstre en stigning på 350 %.

Topsøgninger lige nu er ordet “hoteller“, hvilket kunne tyde på, at danskere er i gang med at finde indkvartering og overnatning til kør-selv ferie og som ledsagelse til de mangeflybilletter, der bestilles på nettet i øjeblikket.