Solformørkelse giver travlhed på Færøerne

Færøerne er det ene af to steder i verden, hvor man fredag vil kunne opleve en total solformørkelse. Det har givet travlhed hos øernes eget flyselskab.

Det skete for 400 år siden og i morgen, den 20. marts 2015, vil en total solformørkelse igen dække Færøerne klokken 09.41. Færøerne vil være en af kun to steder i verden, hvor denne formørkelse kan ses fra land.Det betyder, at ”solformørkelses-entusiaster” i disse dage valfarter til Færøerne.

Det kan man blandt andet mærke hos Atlantic Airways, der er Færøernes eget flyselskab og eneste selskab, der flyver fast rutefart til øerne.

”Vi har sat mange ekstra afgange op fra både Danmark, Island og London og vi forventer i grove tal at flyve over 2.000 gæster til Færøerne,” fortæller Atlantic Airways’ direktør, Jørgen Holme, til CHECK-IN.dk.

Eneste steder i verden
At se en total solformørkelse er måske et af de mest spektakulære astronomiske og naturlige fænomener, man nogensinde vil se. Færøerne og Svalbard vil være de eneste steder i verden, hvor man kan opleve den totale solformørkelse i 2015 og Færøerne planlægger stor festivitas i anledning af formørkelsen.

”Vi i Atlantic Airways såvel som alle andre aktører i rejsebranchen har i lang tid oplevet en stor interesse for den totalte solformørkelse på færøerne her på fredag. Som alle andre på Færøerne ser vi meget frem til at byde hjertelig velkommen her til vores spændende øer de kommende dage,” siger Jørgen Holme.

Atlantic Airways vil blandt andet have ekstraflyvninger på sin rute mellem København og Færøerne samt have særfly til London Stansted og London Gatwick.