Spansk flyvelederstrejke kan give forsinkelser

De spanske flyveledere tager i dag hul på endnu to af ugens otte punktstrejker. Omkring 30 procent af flyvningerne til og fra Spanien ventes i et eller andet omfang at blive berørt af strejken.

De spanske flyveledere organiseret i USCA (Union of Air Traffic Controllers) er i gang med en række punktstrejker i denne uge. I mandags blev der gennemført en strejke fra kl. 10.00 til 12.00 og igen fra kl. 18.00 til 20.00.

Det samme vil gentage sig i dag samt førstkommende fredag og søndag.

Strejken skyldes, at fagforeningen er utilfreds med de sanktioner, der blev gennemført over for 61 flyveledere, der strejkede tilbage i 2010. Ifølge USCA har man ikke gennemført en større strejke i 26 år, hvor 90 procent af alle spanske flyveledere var involveret.

Venter forsinkelser
Flyselskaberne har taget deres forholdsregler og regner med, at der kan opstå forsinkelser i de spanske lufthavne i det planlagte tidsrum for strejkerne.

Hos SAS har man i dag aflyst en charterflyvning til Ibiza, der skulle have afgået fra Københavns Lufthavn kl. 06.05. Til gengæld gennemføres flyvningen til Málaga kl. 11.10. Fra Stockholm aflyser SAS en charterflyvning til Ibiza med afgang kl. 10.35, mens afgange til Málaga kl. 06.10 og Palma de Mallorca kl. 16.25 ventes at afgå til tiden.

Hos de to store lavprisflyselskaber easyJet og Ryanair har man ikke foretaget aflysninger. I stedet forventer man forsinkelser af mange af de flyvninger, der skal ankomme til eller afgå fra de spanske lufthavne i tidsrummet for strejkerne.

Ryanair er i forvejen ramt af en strejke blandt bagagefolk i Madrid-Barajas lufthavnen. Siden den 31. maj og frem til den 12. juni vil det ikke være muligt at indskrive bagage til og fra Madrid på Ryanairs op imod 40 ruter til den spanske hovedstadslufthavn.

Her er det en strid om lastefolkenes udsigt til at skulle acceptere en lønnedgang, der har udløst strejken.