Spanskregistreret Air Algerie-fly forsvundet

Et spanskregistret MD83-fly, der opererede på vegne af Air Algerie er i nat forsvundet på en flyvning fra Ougadougou i Burkina Faso til Algeriets hovedstad Algier. Der savnes 110 passagerer og seks besætningsmedlemmer.

De seneste 8 dage indskriver sig på tragisk vis i luftfartshistorien, idet tre alvorlige ulykker kan have kostet op imod 450 menneskeliv.

Den seneste formodede ulykke er et MD83-fly fra Air Algerie, der i nat kl. 00.45 lettede fra Ouagadougou-lufthavnen i Burkina Faso med kurs mod Algier, der er hovedstaden i Algeriet.

Efter at flyvelederkontrollen havde anmodet flyet om at foretage en kursændring omkring 50 minutter inde i flyvningen, forsvandt flyet fra radaren. Det oplyser det franske nyhedsbureau AFP.

Flyet havde 110 passager og seks besætningsmedlemmer ombord og var lejet fra det spanske flyselskab Swiftair, der blandt andet tidligere har haft flyet på en længerevarende kontrakt med FN.

Flyet har registreringen EC-TLV og opererede på rutenummer AH5017 fra Ouagadougou kl. 00.45 i nat med planlagt ankomst i Algier kl. 05.40 lokal tid. Flyvningen var berammet til at vare tre timer og 55 minutter.

Da det endnu ikke er lykkedes at finde flyet, må det formodes at det er styrtet ned, idet der ikke vil være mere brændstof tilbage til at det kunne være luftbåret.

Foto: MD83-flyet EC-TLV fra Swiftair, der opererede på vegne af Air Algerie.