Stadig udfordringer efter terminalbrand

En brand for mere end en måned siden volder stadig problemer i Italiens største lufthavn – Rom Fiumicino.

Den 7. maj brød et bagageanlæg under Rom Fiumicino-lufthavns Terminal 3 i brand og hærgede store dele af terminalen, som bruges af mange udenlandske flyselskaber. Terminalen var lukket i tre dage, hvilket medførte mange aflyste og forsinkede flyvninger. Herefter var kapaciteten reduceret i cirka halvanden uge inden den gik i fuld drift igen.

Nu har de italienske myndigheder imidlertid besluttet at lukke terminalen for afgående passagerer i en periode. Det sker efter målinger har vist, at luftkvaliteten fortsat er dårlig i terminalen. Ankommende passagerer kan fortsat bruge terminalen, men afgående passagerer skal bruge de andre terminaler i lufthavnen.

Italiens største
Den delvise lukning af Terminal 3 betyder at rejsende med blandt andre SAS må forvente forsinkelser. Myndighederne har ikke oplyst hvornår terminalen forventes genåbnet for afrejsende passagerer.

Rom-Fiumucino er Europas 8. største og Italiens største lufthavn med flere end 38,5 mio. passagerer i 2014. Lufthavnen har fire terminaler. T1 er for Alitalias indenrigs- og europæiske ruter. T2 huser lavprisflyselskaberne, mens T3 er for øvrige selskaber samt Alitalias langdistanceruter. I T5 hører de amerikanske flyselskaber til sammen med flyselskaber fra Israel.