Ankommende Norwegian-fly i Aalborg Lufthavn. (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Stadig vækst i indenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn

Indenrigstrafikken er steget hver måned i snart halvandet år i træk, og med en 15 procent stigning i januar strømmer de rejsende stadigvæk til Danmarks største indenrigsrute.

Danmarks største indenrigsrute mellem Aalborg og København vokser sig endnu større. I 14 måneder i træk har der været vækst på ruten, der betjenes af Norwegian og SAS i fællesskab.

Således var der i januar måned 75.167 passagerer, der rejste til og fra København mod 65.400 i samme måned året før, hvilket svarer til en stigning på 14,9 procent. Indenrigsvæksten var med til at sikre, at årets januar måned blev den bedste nogensinde i den nordjyske lufthavns historie med samlet 115.295 passagerer.

Det var også indenrigsruten, der sikrede, at Aalborg Lufthavn umiddelbart før jul kunne skrive historie, da man for første gang passerede 1,5 mio. rejsende i løbet af et kalenderår. Og noget tyder på, at det bliver indenrigsruten, der i et stort omfang skal sikre, at Aalborg Lufthavns vækstmål for 2017 bliver indfriet.

“Set i lyset af, at vi har forventninger til en samlet vækst på tre procent i 2017, er det tilfredsstillende, at vi lægger ud med en vækst på 6,7 procent i januar,” siger administrerende direktør Søren Svendsen i en pressemeddelelse.

Det er både lokalpassagerer og passagerer, der skal skifte fly i København, der benytter indenrigsruten. Men lige nu er der mange nordjyder, der flyver til den danske hovedstadslufthavn for at flyve videre i det relativt store rutenetværk derfra.

“Attraktive priser på de 17 daglige afgange til København, giver i særlig grad de rejsende fra Aalborg Lufthavn optimale vilkår til at benytte de mange nye ruter ud af Københavns Lufthavn. Det er en af de bagvedliggende årsager til den kraftige vækst i indenrigstrafikken, vurderer Søren Svendsen.

“Gyngerne og karrusellen”
Som i så mange andre virksomheder med flere forretningsben sker det ofte, at man må “tjene ind på gyngerne, hvad man har mistet på karrusellen,” for at bruge et gammelt citat af Preben Uglebjerg.

Det er nemlig således, at det er indenrigs- og chartertrafikken, der trækker fremgangen, mens det går tilbage på udenrigsruterne. Her var der 23.202 passagerer, der fløj fra Aalborg Lufthavn til udlandet i løbet af januar. Der er 12,2 procent færre end året før, hvor både Lufthansa og Turkish Airlines fløj direkte til henholdsvis Frankfurt og Istanbul. Disse ruter er sidenhen lukket.

Aalborg Lufthavn kan dog se frem til, at KLM allerede den 19. februar opgraderer til fire daglige afgange til Amsterdam, således at der kommer mere skub i udenrigstrafikken.

Hvad angår charterflyvningerne var der i januar en lille fremgang på 4,4 procent fra 16.209 til 16.926 passagerer. Forskellen svarer til et sted mellem fire og fem fyldte charterfly med afrejsende eller ankommende gæster, og med fire lørdage og fem søndage i januar mod fem lørdage og fem søndage i januar 2016 ville stigningen have været endnu større, hvis månederne var direkte sammenlignelige.

 

Relaterede artikler:

Indenrigstrafikken trak rekorden hjem i Aalborg

Aalborg Lufthavn runder 1,5 million i dag

Primera Air udvider fra Aalborg Lufthavn

Aalborg: Bedste indenrigs-september i fem år

Hver fjerde udenrigspassager forsvundet i Aalborg