Lufthansa A380-800 (Foto: Lasse Fuss | Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported)

Stærk vækst for Lufthansa-gruppen

Flyselskaberne i Lufthansa-gruppen fløj tilsammen med næsten 67 millioner passagerer i første halvår 2018.

Flyselskaberne i Lufthansa-gruppen – Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Eurowings og Brussels Airlines – havde i første halvår 2018 samlet set 66,9 millioner passagerer. Det er det største antal nogensinde og 12 procent flere end i samme periode sidste år.

Det viser den netop offentliggjorte trafikstatistik for juni måned, som også opsummerer trafiktallene for første halvår samlet set i Lufthansa-gruppen. I juni måned havde de fem selskaber tilsammen 13,3 millioner passagerer – næsten 12 procent flere end i juni sidste år.

Størst vækst for Eurowings
Den største vækst i første halvår 2018 havde selskaberne i lavprisgruppen Eurowings, som omfatter Eurowings og Brussels Airlines. De to selskaber havde tilsammen næsten 18 millioner passagerer svarende til en vækst på 23,3 procent i forhold til samme periode året før.

Selve Lufthansa – også kaldet Lufthansa German Airlines – havde den svageste vækst blandt selskaberne i gruppen i første halvår. Lufthansa nåede med en vækst på 7,6 procent op på 33,4 millioner passagerer i løbet af de seks måneder.

SWISS havde med 9,5 millioner passagerer en vækst på 9,7 procent, mens Austrian Airlines med 6,4 millioner passagerer havde en vækst på 9,8 procent i første halvår i forhold til samme periode i 2017.

Øget kapacitet og højere load-faktor
På trods af en udvidelse af sædekapaciteten målt i available seat-kilometers (ASK) med 8,2 procent i første halvår i Lufthansa-gruppen, lykkedes det samtidig selskaberne at øge den gennemsnitlige load-faktor steget med 0,8 procentpoint til 79,8 procent.

SWISS har med 81,1 procent den højeste load-faktor i gruppen, mens Austrian Airlines har den laveste load-faktor på 75,8 procent.

Til gengæld øgede Austrian sin load-faktor med 2,3 procentpoint i perioden – kun overgået af Eurowings-gruppen, hvor load-faktoren blev øget med 2,4 procentpoint til 79,8 procent i første halvår.

Relaterede artikler:

Lufthansa-selskab vil fokusere på at tjene penge

Eurowings vil samarbejde med andre flyselskaber

Austrian får ikke lov at købe nye langdistancefly