Stand By Publishing er under konkurs

Stand By Publishing ApS og Skandinavisk Bladforlag A/S, som også udgiver Take Off, indgav i går konkursbegæring ved Sø- og Handelsretten i København. Aktiviteterne forventes videreført i et rekonstrueret selskab.

Rejsemedierne Stand By og Take Off har gennem den seneste tid været hårdt presset. Derfor indgav selskaberne Stand By Publishing ApS og Skandinavisk Bladforlag A/S i går konkursbegæring ved Sø- og Handelsretten i København.

Baggrunden for konkursen er ifølge administrerende chefredaktør Christian Peschardt, at virksomheden efter flere tilkøb de senere år har oparbejdet en større gældsbyrde, som man ikke har været i stand til at tjene hjem igen under de nuværende markedsforhold.

“Vi må desværre erkende, at vi ikke er nået i mål, mest af alt fordi de samlede gældsposter udgør en sådan størrelse, at fortsat drift i det nuværende selskab skønnes umulig,“ siger hovedaktionær Lars Thuesen til Standby.dk.

Ejerkreds og ledelse oplyser, at der er forskellige modeller på bordet for, hvordan aktiviteterne kan køres videre under andre ejer- og ledelsesforhold. En afklaring af dette skal angiveligt foreligge indenfor en uges tid.

I mellemtiden udkommer de elektroniske nyhedstjenester standby.dk og takeoff.dk som normalt, ligesom den trykte maj-udgave af Stand By ventes på gaden primo maj – men under et nyt ejerskab.

Som kurator er udpeget Kamilla Krebs fra advokatfirmaet Kromann Reumert.