Star Tour: Aalborg er Danmarks bedste charterlufthavn

Rejsearrangøren Star Tour fremhæver Aalborg Lufthavn som den mest chartervenlige lufthavn i Danmark. Det er lufthavnens tilbud om gratis parkering, der i høj grad appellerer til charterkunderne.

Parkering i lufthavnen kan ofte være en betydelig post i rejsebudgettet. Det har kunderne hos Star Tour fundet ud af, hvorfor Aalborg Lufthavn i stigende grad fører an overfor de jyske charterkunder. Den nordjyske lufthavn tilbyder nemlig gratis parkering.

Hos Star Tour går man så langt, at man kalder Aalborg Lufthavn den mest chartervenlige lufthavn i Danmark.

“Jeg synes generelt, at vi har nogle gode lufthavne i Jylland, der er lette at arbejde med og godt kan lide charterkunder. De er lidt mere charterorienterede end i Københavns Lufthavn,“ siger salgsdirektør Stig Elling til CHECK-IN.

Gratis parkering lokker

Som begrundelse for at kalde Aalborg Lufthavn den mest chartervenlige anfører Stig Elling den gratis parkering, som lufthavnen tilbyder.

“Mange kører langt for at flyve fra Aalborg Lufthavn. For gæster, der er væk i 2 eller måske endda 3 uger, er det en stor og voldsom ting, at skulle betale for parkering oveni udgiften til rejsen,“ mener Star Tour-salgsdirektøren.

I Billund Lufthavnskal rejsende betale 505 kronerfor 14-dages parkering på langtidsparkeringen, mens omkostningen ved at holde i P-huset i stedet vil være 1.290 kroner for samme periode.

Lidt anderledes ser regnestykket ud i Københavns Lufthavn. Her er billigste parkering på “Budget“ området, der ligger ca. 10 minutters buskørsel fra terminalen, på 700 kroner for en 14-dages periode. Langtidsparkeringen koster 1.200 kroner for 14 dage, mens “Standard“ kan købes til 1.805 kroner og “Direct“ til ikke mindre end3.135 kroner for 14 dage.

Mindre og effektive lufthavne

Udover omkostningerne til parkering mener Stig Elling også, at der er en god stemning i de jyske lufthavne. “Jyderne kan godt lide de mindre og personlige lufthavne.“

Stig Elling fremhæver også, at der i Aalborg Lufthavn er hurtig check-in uden lange køer, ligesom bagagen kommer relativt hurtigt på båndet efter ankomsten.

Derimod er det ikke afgørende, om der er gode muligheder for at shoppe og få lidt at spise og drikke.

“Restauranter, caféer og butikker betyder ikke så meget for kunderne. Københavns Lufthavn kan eksempelvis være en meget forvirrende oplevelse for gæsterne med detstore udvalg af butikker,“ mener man hos Star Tour, der er Danmarks næststørste charterarrangør.