Statsminister Lars Løkke Rasmussen foran flyet, der skal bringe ham til Læsø. (Foto: Privatfoto)

Statsministeren går fra jetfly til propelfly

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde skiftet fra Forsvarets Challenger-jetfly til et propefly fra Copenhagen Air Taxi ved besøg i landets mindste kommune.

Det kan bliver småt for enhver. Selv for Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der plejer at have et af Flyvevåbnets transport- og inspektionsfly Challenger CL604 til rådighed for diverse udlandsrejser.

Anderledes så det ud, da Lars Løkke Rasmussen i egenskab af Venstre-formand torsdag morgen kl. 09.00 troppede op i Roskilde Lufthavn (RKE) for at gå ombord i et Briten Norman Islander-fly fra Copenhagen Air Taxi med destination Læsø (BYR).

Anledningen var kommunalvalget 2017, hvor borgmester Tobias Birch Johansen, der blev valgt for lokallisten Læsølisten ved kommunalvalget i 2013, men valgte i 2014 at skifte til Venstre, havde brug for lidt opbakning fra sin partiformand inden det kommende kommunalvalg.

“Småt er godt. Skiftet fly. Nu på vej til Læsø og borgmester Tobias Birch Johansen. Glæder mig til at opleve i landets mindste kommune,” skrev Lars Løkke Rasmussen torsdag morgen på sin Twitter-profil.

Må følge reglerne
Sæsonen med flyvninger mellem Roskilde og Læsø er forbi. Det er en af Danmarks mest oversete indenrigsruter, men den lå lige til statsministerens højreben i stedet for at benytte det dyre Challenger-jetfly fra Flyvevåbnet.

Man må dog håbe, at Lars Løkke Rasmussen nåede at læse de særlige ordensregler for flyvningerne til og fra Læsø.

“Alle vores flyvninger er røgfri, og alkohol må ikke indtages ombord. Alle passagerer skal efterkomme kaptajnens ordrer. Hvis passagerer, som følge af deres opførsel, er til gene eller på andre måder skaber problemer, vil kaptajnen kunne iværksætte de tiltag, han eller hun finder nødvendige. Dette kan inkludere fysiske begrænsninger og bortvisning fra flyet. Retter en passager sig ikke efter besætningens krav, kan der blive tale om en mellemlanding for at overlade passageren til sikkerhedspersonale eller politimyndigheder. Medvirker en passager på nogen måde til skade,eller uacceptabel opførsel, som medfører udgifter for Copenhagen AirTaxi, vil Copenhagen AirTaxi holde passageren økonomisk ansvarlig,” hedder det i Copenhagen Air Taxis bestemmelser.

Det forlyder, at statsministeren nåede både ud og hjem, hvorfor samtlige regler givetvis må have været overholdt.

 

Relaterede artikler:

Sun-Air reddede Lars Løkkes besøg hos paven

Norwegians ”Lars Løkke-stunt” møder kritik

Ryanair kan ikke forsvare Løkke

Forsvaret slanker statsministerens rejsekonto

Statsministeren er storforbruger af privatfly