(Foto: Jarle Vines)

Stavanger Lufthavn skal udvides

Lufthavnen i Stavanger skal de kommende tre år udvides til at kunne klare 27 procent flere passagerer end i dag. Lufthavnen er Nordens 7. største.

Nordens syvende største lufthavn, Stavanger Sola, vil gerne være endnu større. Sidste år gik over 4,7 mio. passagerer gennem lufthavnen. Og nu går den norske lufthavnsoperatør Avinor i gang med at udvide lufthavnen, så den får en kapacitet på seks mio. passagerer om året. En stigning på 27 procent.

I dag lider lufthavnen og passagererne ifølge Avinor under, at der er for lidt plads i både ankomsthallen og check-in området. Især i chartersæsonen har der været pres på i lufthavnen. Derfor har Avinor i gang et større byggeprojekt, der består af en udbygning på 5.000 kvadratmeter og ombygning af 5.000 eksisterende kvadratmeter. Projektet skal være gennemført i 2018, men allerede i år forventes den første etape at stå klar.

Det første møde
I forbindelse med kapacitetsudvidelser vil der blive bygget et ny bagagehåndtering system, så Stavanger Lufthavn kan tilbyde passagererne to bagageanlæg ved ankomsten.

”For mange rejsende er Stavanger Lufthavn det første møde med vores region. For andre starter rejsen ud i verden her. Målet er, at vi har en terminal, der vokser i takt med passagervæksten,” siger Leif Anker Lorentzen, direktør for Stavanger Lufthavn.

Stavanger er Norges olieby nummer ét. En meget stor del af helikoptertrafikken ud til de norske oliefelter udgår fra Stavanger, ligesom SAS opererer en særlig rute kun med business class-sæder til salg mellem Stavanger og verdens olieby nummer ét, Houston.