Stena Line får konkurrence på Norges-rute

Et nyt dansk rederi, Sunlink Ferries, barsler med planer om at starte en ny færgerute imellem Frederikshavn og Oslo. Stena Line, som lige nu er eneste selskab på ruten, hilser en eventuel konkurrent velkommen. Den herninggensiske diskoteksejer Ernst Munk har overfor AOH.dk fortalt om planerne i sit nye færgeprojekt.

Selskabet Sunlink Ferries har lavet en aftale med Panama-selskabet Chryses Finance Co. om at chartre færgen Arberia som lige nu sejler mellem Bari og Trieste i Italien. Efter planen sættes Arberia ind på ruten Frederikshavn-Oslo fra 1. juli.

”Skibet har 750 kahytter og plads til 1300 passagerer samt 250 biler. Jeg har i første omgang chartret det i tre måneder med forkøbsret, fortæller den herninggensiske diskoteksejer Ernst Munk til nyhedsportalen AOH.DK.Skibet er ikke ukendt i nordiske farvande, idet det tidligere har sejlet som Wasa Queen for Silja Line.

Stena Line har siden 2008 været eneste færgeselskab i Frederikshavn. Her valgte Color Line at nedlægge sin Frederikshavn-Oslo rute og koncentrere sig om Hirtshals og nye super-speed-skibe.

”Jeg ser et hul i markedet, efter at Color Line er stoppet. Jeg vil være en konkurrent til Stena Line. Planen er at sejle seks dobbeltture om ugen. Break even ligger på omkring 400 passagerer pr. tur, og jeg tror på det.”, forklarer Ernst Munk, der blandt andet har henvendt sig til rejsebureauer for at gøre opmærksom på planerne og skaffe kunder og som angiveligt har skaffet kapital til projektet i Tunesien.

Hos Stena Line er man ikke skræmte over udsigten til konkurrence på ruten;

“Vianser ikke den nye virksomheds planer som enstørre trussel. Det er et hårdt marked at komme ind på forhelt nye spillere, og vi ønsker dem held og lykke med deres planer .“, siger Jesper Waltersson, som er informationsansvarlig hos Stena Line til Boarding.dk.

Stena Line sejler 7 dobbeltture om ugen mellem Frederikshavn og Oslo og har i gennemsnit 1000 til 1500 passagerer med hver gang.

” Vi har selvfølgelig en fordel fremfor det nye selskab, idet vi er et eksisterende selskab med et stærkt produkt.” siger Jesper Walterson.

Ernst Munk og Sunlink Ferries har planer om at overtage den tidligere Color Line terminal i Frederikshavn med færgeleje, billetkontor, ventesal og passagerlandgang. I Oslo er han i dialog med havnen om to mulige anløbsplaceringer.

Foto: MS Arberia er navnet på det nye skib, der efter planen skal indsættes den 1. juli på Sunlink Ferries-ruten mellem Frederikshavn og Oslo.