Sterling er ‘genopstået’ i Ukraine

Det ukrainske luftfartsselskab AeroSvit har netop overtaget to af Cimber Sterlings tidligere Boeing 737-fly. Flyene er stadig i rød bemaling med ‘Sterling.eu’ på siden og flyver blandt andet på ruterne fra Kiev til Stockholm, Prag og London.

Som det tidligere er blevet konstateret, er det svært at udrydde Sterling-navnet fra luftfartens verden.

Sterling er nu genopstået i Ukraine, idet det ukrainske luftfartsselskab AeroSvit har købt to Boeing 737-700 fly fra konkursboet efter Cimber Sterling.

Der er tale om flyet OY-MRF, der nu hedder UR-AAP på ukrainsk registrering. Flyet blev oprindeligt leveret til Maersk Air i marts 1999, og har siden 2005 været beskæfiget hos henholdsvis Sterling Airlines og Cimber Sterling. Den 28. juni blev færgeflyvningen fra København til Kiev gennemført, hvor flyet skal have sit fremtidige hjem.

UR-AAP er med det samme blevet sat ind i trafikprogrammet og flyver således i den røde bemaling med Sterling.eu navnet på siden af flyet.

Det samme gælder for OY-MRH, der blev leveret til AeroSvit den 6. juli, og nu flyver under registreringen UR-AAQ. Dette Boeing 737-700fly var også oprindeligt leveret til Maersk Air, hvilket skete i oktober 2000. Herefter har det også siden 2005 fløjet for Sterling Airlines og Cimber Sterling.

Sterling-flyi Stockholm
Man skal derfor ikke blive overrasket, hvis man pludselig ser et Sterling-fly i lufthavnene i Stockholm, København eller London. Siden indsættelsen iruteplanen for det ukrainske luftfartsselskab har de to Sterling-fly blandt andet været set i Athen, London, Napoli, Prag og Stockholm, men har også opereret til lufthavne i Ukraine, Rusland, Georgienog Kasakhstan.

AeroSvit er en del af Ukrainian Aviation Group, derogså omfatter selskaberne Dniproavia og Donbassaero. Ukrainian Aviation Group er ejet og kontrolleret af Igor Kolomoyskyi´s Privat Group, der samtidig var søsterselskab til Mansvell Enterprises, der havde hovedejerskab i svenske Skyways Express AB og Cimber Sterling Group A/S, der begge er under konkurs.

Igor Kolomoyskyi tabte sammen med sin tro væbner Gregory Gurtovoy omkring 300 mio. kroner på engagementet i Cimber Sterling.