Stigende specialkrav til USA-rejserne

Flere danskere har taget AirCruise-konceptet til sig og rejser nu rundt i USA i private fly. Seneste trend er, at turister i USA ønsker at overnatte i villaer og lejligheder, der dermed etstatter det traditionelle hotelophold.

Først fik kør-selv ferien vinger gennem AirCruise konceptet med privatfly. Nu er turen kommet til indkvarteringen, hvor ophold i lejlighed eller villa erstatter hotellet på USA-rejsen.

Ifølge FDM travel vil et stigende antal rejsende bo som de lokale under ferien i USA.Det betyder såledescentralt beliggende indkvartering, masser af plads samt mulighed for at skabe familiestemning. Det kan blandt andet ske i egen lejlighed eller villa, hvis der er tale om en længere rejsetil eneller flere af de amerikanske storbyer.

”Vi oplever, at flere og flere efterspørger lejligheder i stedet for hotel, når rejsen går til storbyer som New York, eller en villa hvis turen går til Florida, fordi man dermed kan sætte sit helt eget præg på rejsen og komme tæt på et lokalt, autentisk miljø. Boligformen adskiller sig fra de hotellejligheder, som man kender fraeksempelvis charterferierne, fordi man her specifikt udvælger en bestemt lejlighed. Typisk er der kun én lejlighed af slagsen. Derfor ved man præcist, hvordan lejligheden er indrettet på bestillingstidspunktet”, siger markedschef i FDM travel Line Danvad.

Der er således ikke tale om lejligheder, der er “serieproducerede“ til formålet, men i stedet en slags møbleret fremleje. Man kan således leje sig ind i en almindelig lejlighed i en almindelig opgang blandt de lokale.

Mere plads

”En af fordelene ved at vælge en lejlighed eller en villa er, at man ofte kan bo meget centralt, og det er også muligt at få en god udsigt over eksempelvis Manhattan med i prisen. Typisk har man også mere plads end på et hotelværelse og kan selv stå for maden, hvis man har lyst til det. Derfor er en lejlighed eller en villa ideel for ikke mindst småbørnsfamilier, hvor børnene skal tidligt i seng, eller hvor der er behov for køkkenfaciliteter og plads til at lege på”, siger Line Danvad.

Man kan naturligvis sagtens selv finde en lejlighed ved at søge på nettet, men det fraråder FDM travel i sagens natur, da rejsebureauet lever af at sælge sammenpakkede rejser. Men herudover påpeger FDM travel også, at man er dækket af Lov om Pakkerejser, hvis eksempelvis flybillet og indkvartering bestilles sammen. Det vil ikke være tilfældet, hvis man selv har fundet indkvartering på nettet, og at man er så uheldig, at det lejede ikke er tilgængeligt ved ankomst.

Ferie i lejlighed eller villa er ikke nødvendigvis billigere end hotelphold. Det er først og fremmest behovet for mere plads samt en lidt anderledes oplevelse, der trækker. Men der kan dog være prismæssige fordele, hvis man er en hel familie, der skal på rejse og vælger at blive indkvarteret i en lejlighed.