Boeing 737-fly fra Ryanair. Foto: Marieke van Hulst Pedersen

Største måned nogensinde hos Ryanair

Ryanair har med 16,9 millioner passagerer i august haft den bedste måned nogensinde. Belægningsgraden er gradvist øget siden foråret og var i sidste sommermåned på 96 procent.

Millioner af rejsende strømmer ind på flyene fra Ryanair, der netop har haft sin mest travle måned siden etableringen i 1984.

Således har det irske lavprisflyselskab transporteret hele 16,9 millioner passagerer i august, hvilket var en vækst på 52 procent sammenlignet med august sidste år, hvor 11,1 millioner rejste med selskabet. I forhold til august 2019, hvor 15,9 millioner passagerer rejste med Ryanair-flyene, var væksten 13,4 procent. Det viser selskabets trafiktal.

Ryanair har i det hele taget haft markant passagervækst i de seneste måneder og også i sammenligning med samme måneder i 2019. I juli var passagertallet 16,8 millioner passagerer (2019: 14,8 millioner), 15,9 millioner passsagerer i juni (2019: 14,2 millioner), 15,4 millioner i maj (2019: 14,1 millioner) samt 14,2 millioner passagerer i april (2019: 13,5 millioner).

Mens mange andre store flyselskaber har haft nogle svære måneder over sommeren, har Ryanair altså haft ufortrøden og løbende passagervækst – og samtidig oversteget niveauet fra før coronapandemien. Selskabet har i det forskudte regnskabsårs første fem måneder – fra april til august – fløjet med i alt 79 millioner passagerer, og målet for hele året er 165 millioner.

Belægning er gradvist øget
Også belægningstallene har i den grad været på rette vej hos Ryanair. Belægningsgraden i august sidste år var 82 procent, mens dette tal er øget til 96 procent i år. Belægningen i april var 91 procent, i maj 92 procent, mens belægningen på 95 procent i juni var det bedste tal siden udbruddet af pandemien. I juli var belægningen den samme som i august.

De mange passagerer hos Ryanair har haft masser af sæder og afgange at vælge imellem i august. Analysevirksomheden OAG har på baggrund af data over flyselskabernes operationer lavet en oversigt over de største flyselskaber i verden målt på kapacitet. Og her kommer Ryanair ind på en femteplads.

Flyselskabet havde i august i alt 17.156.952 sæder til salg, mens antallet af flyvninger landede på i alt 90.055. Ryanair er dermed det største europæiske flyselskab, mens de amerikanske flyselskaber American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines og Southwest Airlines alle var større end Ryanair i august-kapaciteten.

Passager- og belægningstallene fra Ryanair i august viser med al tydelighed, at de rejsende er glade for at flyve med lavprisflyselskabet. Passagererne vil dog ikke fortsat have mulighed for at købe ultra-billige billetter, har topchef Michael O’Leary annonceret. Den gennemsnitlige billetpris vil stige fra 40 til 50 pund (345 til 430 kroner, red.) over en femårig periode, er det tidligere meddelt.

 

Relaterede artikler:

Ryanair er nu verdens femtestørste flyselskab

Ryanair kan være tæt på Ljubljana-rute fra CPH

 

Ryanair-stop for ultralavpriser får konsekvenser