Stor vækst hos fynsk miniput

Hans Christian Andersen Airport nær Odense oplevede et sandt væksteventyr i 2014.

Om navneskiftet har gjort en forskel vides ikke. Men sikkert og vist er det, at Hans Christian Andersen Airport har oplevet et sandt væksteventyr i 2014. Lufthavnen, der tidligere hed Odense Lufthavn, havde således en passagervækst på 37 procent i forhold til året før.

Lufthavnen er dog stadig en lilleput, når man ser på det faktiske antal passagerer. Således rejste 15.739 passagerer gennem lufthavnen i 2014. Det svarer til omkring en fjerdedel af antallet af passagerer i Københavns Lufthavn på en stille dag. Der er således langt op til lufthavnens velmagtsdage før Storebæltsforbindelsen tog livet af indenrigsruten til København.

Forlængede sæsonen
Passagervæksten har været drevet af at lufthavnen har haft 38 procent flere charterafgange end i 2013. 54 afgange blev det til med gæster fra Apollo, Detur, Spies og Gislev Rejser, primært i skolernes sommerferie fra juni til august. Gislev valgte i løbet af sæsonen at forlænge den med en ekstra afgang.

Væksten forventes at fortsætte i 2015. Her kommer Rhodos som ny destination fra Apollo, ligesom Spies også forventes at tilføje en ny destination. Og endelig så planlægger Gislev Rejser en vækst på 20 procent i udbudt kapacitet.