Niels Sundberg, formand for Erhvervsflyvningens Sammenslutning og ejer af Sun-Air.

Stort bryllup blandt luftfartens brancheforeninger

Danish Air Taxi Association (DAA), foreningen Af Danske Flyrelaterede virksomheder (ADF) og Erhvervsflyvningens Sammenslutning (ES) fusionerer under navnet Danish Aviation Association. Målet er at varetage luftfartens vilkår i Danmark.

Normalt er to nok det bedste antal i et ægteskab, men for dansk luftfarts brancheforeninger ertre tilsyneladende lykken.

I hvert fald har Danish Air Taxi Association (DAA), foreningen Af Danske Flyrelaterede virksomheder (ADF) og Erhvervsflyvningens Sammenslutning (ES) netop besluttet at fusionere til en ny, slagkraftig enhed.

Med henholdsvis 17, 47 og 64 år bag sig repræsenterer Danish Air Taxi Association,foreningen Af Danske Flyrelaterede virksomhederog Erhvervsflyvningens Sammenslutning altså 128 års brancheerfaring i kampen om bedre forhold for dansk luftfart.

DAA har været en kommerciel orienteret forening for specielt taxaflyvningen, mensADF har været knyttet til den flytekniske side og ES har varetaget de operationelle flyselskabers interesser.

Men på et møde torsdag den 16. juni 2011 blev det besluttet at fusionere organisationerne og dermed samle kræfterne. Målet er at skabe et stærkere organ til varetagelse af luftfartens vilkår i Danmark.

”Luftfartsbranchen i Danmark har ligesom andre transportformer hårde tider. Myndighedernes tilsyneladende uendelige opskruen af administrative krav resulterer i konstant øgning af omkostningerne og gør det meget vanskeligt at drive luftfart på økonomisk forsvarlig facon,” udtaler den nye forenings formand, luftkaptajn Niels Sundberg fra SUN-AIR of Scandinavia A/S.

Den nye forening, der efter fusionen bærer navnet Erhvervsflyvningens Sammenslutning / Danish Aviation Association – forkortet ES / DAA – vil være myndighedernes væsentligste modpol, når nye regler og bestemmelser skal vurderes.

ES /DAA repræsenterer nu mere end 30 selskaber indenfor dansk luftfart, herunderværksteder, flyselskaber og stort set alle andre aspekter inden for luftfart.

Foreningens bestyrelse ledes af formanden, direktør og luftkaptajn Niels Sundberg fra Sun-Air i Billund, der også er næstformand i DI-brancheforeningen Dansk Luftfart. Det daglige arbejde i ES/DAAvaretages af generalsekretæren, oberstløjtnant Dan Banja.

”Jeg er meget glad for den nye og meget stærkere organisation. Deter den daglige påvirkning og konstante overvågen af de danske men bestemt også udenlandske luftfartsmyndigheder og EU, som skal sikre at vi ikke udsættes for urimelige krav,” siger den nye forenings generalsekretær, oberstløjtnant Dan Banja.

(Foto: Oddgeir Tørresdal)