Strejke hos Lufthansa-selskab

Piloterne hos Lufthansa-datterselskabet Germanwings indleder fredag morgen en seks timers strejke som led i en fælles arbejdskamp for en ny overenskomst for samtlige Lufthansa-piloter.

Piloter hos det tyske Lufthansa-datterselskab, Germanwings, vil indlede en seks timers strejke fredag den 29. august. Det oplyser fagforeningen Vereinigung Cockpit (VC) her til morgen på sin hjemmeside.

Det betyder, at samtlige 51 af selskabets Airbus A319/320-fly bliver stående på jorden fra kl. 06.00 til kl. 12.00 i morgen fredag.

Vereinigung Cockpit oplyser, at aktionen er et led i en arbejdskamp for at få en ny overenskomst forhandlet på plads. Siden april har Germanwings sammen med piloterne hos Lufthansa og Lufthansa Cargo forhandlet via en mediator for at nå frem til en brugbar aftale. Men forhandlingerne brød sammen for en uge siden.

Vereinigung Cockpit annoncerede allerede i sidste uge, at Lufthansas ledelse skal regne med kollektive kampskridt. Fagforeningen meddeler samtidig, at man til enhver tid er klar til at gå til forhandlingsbordet igen og aflyse eventuelle aktioner.

Germanwings flyver ikke til Danmark, men Bergen, Oslo, Stockholm, Gøteborg, Helsinki og Reykjavik er blandt destinationerne i Norden.

I april måned strejkede piloterne hos Germanwings sammen med kollegerne fra Lufthansa og Lufthansa Cargo i tre døgn. Det betød 3.800 aflyste flyvninger, der ramte 425.000 passagerer.