Strejker fik Lufthansa tilbage til forhandlingsbordet

Lufthansa-ledelsen har givet de omkring 19.000 strejkende kabineansatte en række indrømmelser og indvilget i at vende tilbage til forhandlingsbordet.

Tre dage med omfattende arbejdsnedlæggelser og massive aflysninger til følge i løbet af bare otte dage. Det var hvad der skulle til, før Lufthansa-ledelsen kom med en række indrømmelser overfor kabinepersonalet og fredag indvilgede i at sætte sig tilbage til forhandlingsbordet over for fagforeningen UFO, der organiserer omkring 19.000 kabineansatte i det tyske luftfartsselskab. For bordenden vil sidde en uafhængig forligsmand. UFO har erklæret, at man ikke vil strejke så længe der forhandles.

Lufthansa indvilgede i at genoptage forhandlingerne, da kabinepersonalet nedlagde arbejdet i en 24-timers periode fredag i alle tyske lufthavne. Forud var gået strejker på op til otte timer fredag i ugen før og tirsdag i den forgangne uge i flere af Lufthansas knudepunktslufthavne.

Udover at vende tilbage til forhandlingsbordet, så har Lufthansa-ledelsen afveget fra kravet om at outsource alt kabinepersonale med base i Berlins Tegel lufthavn. Desuden har Lufthansa lovet, at tilbyde fastansættelse til de mange vikarer, som arbejder i kabinerne på selskabets fly.