Foto: Spies

Svært at få fyldt charterflyene

Stor kapacitet, godt junivejr og lærere uden penge betyder, at der er mange usolgte charterrejser i skolernes sommerferie

De største danske charterarrangører melder i kor om, at der stadig er mange ledige flysæder og hotelværelser i skolernes sommerferie tilbage på hylderne.

”Der er langt flere rejser tilbage i år end sidste år. Vi har solgt syv ud af ni rejser. Men det er de sidste to, der er de vigtige,” siger salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour.

Derfor sælger Star Tour netop nu rejser i de første 8-10 dage af juli til det som salgsdirektøren betegner som ”uhørt lave priser i højsæsonen”. Han giver primært det gode junivejr skylden for at mange endnu ikke har besluttet sig her kun få dage før landets skolebørn går på sommerferie på fredag.

Gambler og venter
At danskerne trækker beslutningen om at købe en charterrejse eller blive hjemme i sommerhus eller på campingpladsen, mærker man også hos Bravo Tours.

”Juli-salget er – i lighed med de seneste år – lidt afventende. Nogle gambler ved at vente med at købe i håb om, at priserne falder. Går det, som det plejer, sker der præcis det omvendte. Pludselig stiger efterspørgslen, og det samme gør priserne. Vi har varer på de fleste hylder, men ser med stor optimisme frem til juli,” siger Bent Bernardi Sørensen, kommunikationschef hos Bravo Tours.

Både Bravo Tours og Star Tour kunne mandag mærke hvordan det lidt ustadige weekend- og Sankt Hans-vejr havde øget lysten til at slå til og købe en charterrejse.

”Allerede nu mærker vi en stigende efterspørgsel på juli for hver dag, der går, og vi forventer at det eksploderer i løbet af nogle få dage, og så bliver der for alvor revet varer væk fra hylderne,” forklarer Bent Bernardi Sørensen.

Hos Apollo peger man på, at der generelt er lagt stor kapacitet ind i markedet i år.

”Rejseselskaberne har store volumener i år, og det gør, at nogle rejsemål kan fås til yderst favorable priser,” påpeger Rikke Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Mistede en månedsløn
Den næsten månedlange lock-out af en stor del af landets folkeskolelærere i april betød, at charterselskaberne mærkede en lille fremgang i antallet af solgte afbudsrejser i april. Men det er ikke noget, der har kunnet mærkes på sommersalget, lyder melding i kor fra Star Tour, Apollo og Bravo Tours.

Men Bent Bernardi Sørensen fra Bravo Tours peger på, at lock-out’en muligvis kan have påvirket salget af rejser til en bestemt gruppe mennesker.

”Tusindvis af lærere mistede en månedsløn, og det kan påvirke salget af rejser til lærerfamilier. Lærerne rejser jo typisk i højsæsonen til gode priser, og det er muligt, vi går glip af noget salg til denne erhvervsgruppe,” påpeger Bent Bernardi Sørensen.