- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Svensk virksomhed skal renovere verdens største lufthavn

Den svenske entreprenørvirksomhed Skanska har underskrevet en kontrakt med den internationale lufthavn i Atlanta i USA om renovering og udvidelse af en del af den store lufthavn.

Verdens største lufthavn målt på antal passagerer – Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport – får snart længerevarende besøg af et svensk firma.

En del af den enorme lufthavn i den amerikanske delstat Georgia skal nemlig have renoveret og udvidet noget af bygningerne, og i den forbindelse er der skrevet kontrakt med en skandinavisk entreprenørvirksomhed. Der er tale om svenske Skanska, der med hovedsæde i Stockholm med tiden er vokset til en multinational virksomhed.

Skanska meddeler i en pressemeddelelse, at der er underskrevet en kontrakt med lufthavnen om en udvidelse af den nordlige del af Concourse T samt et moderniseringsprojekt. Dette i samarbejde med de amerikanske virksomheder New South Construction, FS360 og Synergy Construction med Skanska som den ledende part i et joint venture.

Værdien af kontrakten er på cirka 460 millioner svenske kroner, eller hvad der svarer til 340 millioner danske kroner. Kontrakten vil blive inkluderet i ordrereservationerne for fjerde kvartal i 2020 i Skanskas amerikanske afdeling.

Byggeprojekt varer næsten to år
Skanska skal iværksætte arbejde på forskellige områder i verdens travleste lufthavn. Virksomheden skal først og fremmest bygge yderligere fem gates i den nordlige ende af Concourse T. Herudover skal en stor del af udkørselsvejen fra North Terminal renoveres, ligesom der blandt andet skal bygges kontorfaciliteter til Delta Air Lines og en brandstation.

Målet med projektet er at forbedre niveauet af kundeservice ved at øge kapaciteten og udvikle den æstetiske tiltrækning i lufthavnen. Byggerierne begynder i indeværende måned, og arbejdet forventes afsluttet i december 2022.

Skanska er en af de førende bygge- og udviklingsvirksomheder i USA, og den svenske virksomhed har speciale i bygningskonstruktion, civil infrastruktur og udvikling af kommercielle ejendomme på udvalgte amerikanske markeder.

Når Skanska-medarbejderne kører ind på lufthavnsområdet i Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport, vil de blive mødt af et kæmpe areal, hvor hundredvis af lufthavnskøretøjer og fly hver dag bevæger sig rundt.

Lufthavnen håndterede 110,5 millioner passagerer i 2019 og fastholdt klart positionen som verdens største ned til Beijing Capital International Airport på andenpladsen. Den kinesiske lufthavn håndterede ”kun” 100 millioner passagerer.

 

Relaterede artikler:

Atlanta sidder tungt på tronen

København-Atlanta flyrute forbliver lukket

Delta genoptager ruten København-Atlanta