Svenske Jernbaner opgiver togdrift til Odense

Det svenske jernbaneselskab SJ indsatte i oktober måned sidste år X2000 tog på strækningen mellem København og Odense. Nu opgiver SJ at betjene ruten og vil fremover kun køre fra Sverige til København.

Den 11. oktober 2010 indsatte det svenske jernbaneselskab SJhøjhastighedstoget X2000 på strækningen mellem København og Odense.

Dermed var det muligt at gennemføre en togrejse mellem Stockholm og Odense via København på under syv timer.

Det blev dog kun etablereten enkelt dagligt afgangpå ruten fra København Hmed afgangkl. 19.41og efterfølgendeankomst til Odense kl. 21.11. Returrejsen har været kl. 07.00 fra Odense med ankomst i København kl. 08.31.

Men fra den 2. oktober 2011 vil der ikke længere køre SJ-tog til Odense, idet det svenske jernbaneselskab har besluttet at indstille driften. SJ fortsætter dog med ni linjer på strækningen over Øresundsbroen mellem København og Stockholm / Göteborg.

”Vores engagement i København fortsætter, men i Odense er kundegrundlaget for lille til at bevare togforbindelsen. Desuden er der et øget behov for at udvide kapaciteten i Sverige,” siger Jan Olson, Business Development Director i SJ i en meget kortfattet pressemeddelelse.

SJ oplyser endvidere, at kunder, der allerede har booket en rejse på strækningen, vil blive kontaktet af SJ’s kundeservice.