Swiss investerer i nye ruter i Europa

Swiss vil investere stort i at udvide deres flyflåde og satse på flere nye destinationer. Det betyder blandt andet to nye nordiske ruter.

Attraktive ruter, flere flyafgange, nye kabiner og et opdateret madkoncept på økonomiklassen.
Schweiz’ største flyselskab Swiss med base i Zürich har planer om at investere milliarder af schweiziske franc i løbet af de næste par år med deres nye strategi “Next-Generation Airline of Switzerland.”

Som en del af den strategi tilføjer selskabet 22 nye europæiske ruter – heriblandt to nordiske – med start fra sommeren 2015 og frem. Således vil selskabet fra 2. april næste år flyve fem gange om ugen med Airbus A320 mellem Zürich og Helsinki. Den 19. april starter selskabet en rute melllem Zürich og Gøteborg med seks ugentlige flyvninger med Avro RJ100-fly.

Derudover bliver der blandt andet helårlige ruter til Porto, Toulouse, Dresden, Helsinki, Göteborg og Sofia. Og desuden ruter til blandt andet Palermo, Malta og Thessaloniki i sommermånederne. Samtidig øger de antallet af flyafgange mellem Geneva og Lugano, så der nu kommer til at være 16 ekstra afgange på den rute. Planen med de nye ruter og det øgede antal flyafgange er at holde Schweiz endnu mere forbundet med Europa og resten af verden og fokusere på passagerernes ønsker.

For at give passagererne en god rejseoplevelse fornyer Swiss også deres mad på økonomiklassen på de europæiske ruter. Som en del af det nye koncept bliver varerne leveret friske fra Schweiz, og passagererne vil blandet andet få tilbudt varme tærter, friskbagt brød, salat og varme desserter.

Udvidelse af flyflåden
Ud over flere ruter og nye destinationer, så vil Swiss også opdatere og udvide deres flåde af fly i den nye strategi. Det betyder, at de fra næste år modtager 30 nye Bombardier CS100-maskiner, som skal erstatte flere af deres nuværende fly.

Til deres indenrigsruter og mellemdistance-flyvninger investerer Swiss desuden i en Airbus A321ceo i 2016, og mellem 2019 og 2022 har de ordrer på ti spritnye Airbus A320neos og fem Airbus A321neos, som skal erstatte de 15 ældre fly, de allerede har. Også deres langdistance-ruter får et par nye maskiner med seks Boeing 777-300ER fly fra 2016 og frem.

Men det er ikke kun antallet, der opdateres. I november begynder selskabet således at tilføre deres Airbus A320 og A321 maskiner nye forbedringer. Med en ny type sæder med mere benplads kan selskabet tilbyde deres passagerer nogle mere komfortable sæder.

Samtidig øger de antallet af pladser med 12 ekstra på deres Airbus A320 fly og 19 på Airbus A321-maskinerne. Og derudover opdaterer de kabine-interiøret og sædestoffet, så det kommer til at passe med den stil, der allerede nu er i Swiss-loungerne og på langdistance-flyene.De første A320 fly med det nye design forventes at komme i brug i slutningen af november.