SWISS lukker to ruter til Norden

I løbet af april måned lukker SWISS to ruter til Norden. Det går ud over en rute til København samt en rute til Helsinki.

Lufthansa-selskabet SWISS besluttede sig sidste år for at lukke ruten mellem Geneve og København i vintertrafikprogrammet 2015/16. Samtidig blev kunderne stillet i udsigt, at flyvningerne ville blive genoptaget i sommertrafikprogrammet i slutningen af marts måned.

Dette løfte har SWISS også holdt, idet der fra den 27. marts vil være fire ugentlige flyvninger mellem Geneve og København. Men blot 22 dage senere vil SWISS endegyldigt stoppe flyvningerne på ruten.

Den 18. april lukker ruten nemlig, hvorfor rutenumrene LX1286/1287 bliver fjernet fra tidtabellen. Det samme gør sig gældende med SWISS-ruter fra Geneve til Beograd og Sarajevo.

SWISS oplyser, at kunderne kan vælge at rejse via Zürich eller også at få pengene refunderet for allerede købte billetter.

Når SWISS forlader ruten mellem København og Geneve vil der stadig være attraktive muligheder for de rejsende. SAS flyver således i sommertrafikprogrammet to gange dagligt mellem København og Geneve suppleret med ni ugentlige afgange fra easyJet.

Helsinki mister Zürich-rute
Københavns Lufthavn er ikke alene om at miste en SWISS-rute. Kollegerne i Helsinki Lufthavn må således vinke farvel til ruten mellem Zürich og Helsinki.

Denne rute ophører den 2. maj og er i dag sat op med fem ugentlige afgange. Her har SWISS sikret sig en såkaldt reprotection-aftale med søsterselskabet Lufthansa, der flyver til Helsinki fra henholdsvis München og Frankfurt.

I forvejen flyver Finnair to gange dagligt mellem Helsinki og Zürich, så det finske flyselskab kan foreløbigt glæde sig over at blive alene på ruten.

Rutelukningerne sker som følge af prioritering af flykapaciteten. SWISS har samtidig annonceret, at selskabet fra den 4. april vil flyve fire gange dagligt mellem Geneve og München. Den rute betjenes i dag af Lufthansa CityLine og Air Dolomiti.

“Lufthansa-gruppen har for kort tid siden besluttet at overdrage det operationelle og kommercielle ansvar for Geneve-München ruten til SWISS, hvilket har ført til en del rutetilpasninger. For at kunne sikre flykapacitet til den nye rute, har SWISS beklageligvis været nødt til at annulere Geneve-København ruten fra den 18. april,“ lyder det fra en pressetalsmand hos SWISS.