Swiss og Austrian viser vejen i Lufthansa-gruppen

En kontroversiel udlicitering af de europæiske flyvninger sikrede Austrian sorte bundlinjetal i første halvår af 2012. Sammen med Swiss viser de vejen for den underskudsgivende storebror Lufthansa.

Austrian Airlines tog i foråret det drastiske skridt, at overflytte alle de europæiske operationer fra Austrian til datterselskabet Tyrolean Airways. Det skete for at reducere omkostningerne ved driften af de europæiske flyvninger og stille selskabet bedre i konkurrencen med lavprisselskaberne. De lavere lønninger til piloter og kabinepersonale i Tyrolean end i Austrian samt et generelt lavere omkostningsniveau i datterselskabet, var rationalet bag den kontroversielle beslutning.

Og resultatet af beslutningen kan allerede nu aflæses på bundlinjen i Austrian, der er en del af Lufthansa-gruppen. Således kom Austrian ud af første halvår af 2012 med et positivt driftsresultat på 26 mio. euro. Sidste år var resultatet et minus på 64 mio. euro.

Den anden lillebror i Lufthansa-familien, Swiss, fortsatte de positive takter selvom resultatet på 48 mio. euro var langt fra de 104 mio. euro, som blev driftsresultatet for første halvår af 2011.

Derimod kom det største luftfartsselskab i Lufthansa-gruppen, Lufthansa, ud af halvåret med et tab på driften på 300 mio. euro. Det er en fordobling i forhold til samme periode sidste år.

Hele Lufthansa-koncernen, der blandt andet også håndterer flyvedligehold, luftfragt og catering, havde en omsætning på 14,5 mia. euro i årets første seks måneder. Det er en fremgang på seks procent. Resultatet før skat for hele koncernen blev et minus på 168 mio. euro.