Nogle af verdens længste flyruter går til Sydney i Australien.

Sydney får lufthavn nummer to

Den australske regering har besluttet at igangsætte opførelsen af Sydneys anden lufthavn. Den nuværende Kingsford-Smith lufthavn håndterer 45 procent af alle internationale rejsende til og fra Australien.

En af verdens travleste lufthavne får snart en lille ny kollega. Det er Sydney’s Kingsford-Smith Lufthavn, der om føje år har udsigt til at kunne blive aflastet en smule. Den australske regering har nemlig besluttet, at der skal anlægges en ny lufthavn til kommerciel passagertrafik i nærheden af millionbyen Sydney.

Beslutningen kommer efter flere årtiers debat om behovet for en ny lufthavn. Nu har den australske premierminister, Tony Abbott, skåret igennem og fået sin regerings opbakning til at anlægge den nye lufthavn i Badgers Creek i den vestlige del af Australiens største by, der var vært for OL i 2000.

Kingsford-Smith Lufthavnen er hastigt ved at nå sin maksimale kapacitet. Lufthavnen håndterer 45 procent af alle internationale rejsende til og fra Australien, og er derfor så essentiel for adgangen til Sydney og Australien, at man ganske enkelt er nødt til at gøre noget nu.

”Hvis vi ikke tager aktion på opførelsen af lufthavn nummer to, så vil Australien gå glip af 80.000 ekstra arbejdspladser og øget økonomisk aktivitet for 34 mia. dollars i 2060,” påpeger Tony Abbott.

I jorden om to år
Sydney Kingsford-Smith Lufthavnen håndterer i dag omkring 38 mio. passagerer om året. Lufthavnen fremlagde fornylig en masterplan, der opridser hvordan lufthavnen kan udbygges til at håndtere 73 mio. passagerer i 2033.

Det blev taget positivt i mod af den australske regering. Den mente dog alligevel, at der også var brug for en lufthavn nummer to.

Planlægningen af den nye lufthavn, der får navnet Western Sydney Airport, vil starte med det samme og den første skovl forventes stukket i jorden om to år. I 2025 er det planen af tage den nye lufthavn i brug.

Sydneys berømte operahus tegnet af danske Jørn Utzon. Foto: Adam J.W.C. / Wikimedia Commons.