Model af Aerions supersoniske fly AS2. Illustration: Aerion Supersonic

Tager option på 20 supersoniske businessjets

Det amerikanske selskab NetJets, der er førende inden for businessjets, har landet en aftale med Aerion om option på 20 supersoniske businessjets.

Private businessjets, der lyner hen over himlen med hastigheder på over 1.600 kilometer i timen.

Det ser ud til at blive fremtiden, når den amerikanske producent af supersoniske fly Aerion Supersonic får produceret sit Aerion AS2-jetfly. Og kunderne er allerede parat til at lægge milliarder i de små businessjets.

Således har det amerikanske selskab NetJets, et datterselskab til Berkshire Hathaway, taget en option på 20 supersoniske businessjets. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Aerion har nu en samlet global ordre til en værdi af mere end 10 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 62 milliarder kroner. Produktionsstart af det supersoniske fly ventes at ske i Aerion Park i Florida i 2023, og ét fly har en listepris på 120 millioner dollar (747 millioner kroner, red.). NetJets står for cirka halvdelen af de ordrer, der er lagt af businejetss-selskaber.

Næsten 8.000 kilometers rækkevidde
Aerion AS2 vil få en tophastighed på mere end 1.600 kilometer i timen, og det vil kunne medbringe otte til 10 passagerer. Rækkevidden bliver på 7.780 kilometer.

”Som førende inden for privat luftfart ser vi konstant efter måder at være på forkant, og det er et spændende næste skridt at udvide vores flåde til at blive eksklusiv businessjet-operatør for Aerion Connect (et nyt økosystem for mobilitet, red.),” siger Adam Johnson, administrerende direktør i NetJets.

FlightSafety International – et andet datterselskab i Berkshire Hathaway – vil udvikle et flyvetræningsakademi til civile, kommercielle og militære supersoniske fly. Her vil blandt andet piloter blive uddannet til at kunne betjene fremtidens fly.

Maksimalt tre timers flyvetid i fremtiden
Aerion AS2 vil blive drevet af 100 procent fremstillet syntetisk brændstof. I februar i år oplyste NetJets, at det har investeret i den bæredygtige brændstofproducent WasteFuel, og dermed er selskabet også fuld bevidst om at gå den grønne vej i fremtiden.

Hos Aerion er man begejstret for at have et partnerskab med NetJets og FlightSafety International om fremtiden med supersoniske businessjets.

”Aerions vision er at opbygge en fremtid, hvor menneskeheden kan rejse mellem hvilke som helst to punkter på vores planet inden for tre timer, og dette nye partnerskab er et vigtigt skridt i retning af at realisere denne vision,” siger Tom Vice, administrerende direktør i Aerion.

”Vores strategi er at forbinde de allerbedste partnere i verden inden for et nyt mobilitetsøkosystem optimeret til hastighed og baseret på bæredygtighed.”

 

Relaterede artikler:

Russiske Tupolev vil lave supersonisk fly

Tæt kapløb om fremtidens supersoniske fly

Virgin-fly vil blive hurtigere end Concorden