To danske lufthavne i verdens top 100

Lufthavnene i København og Billund figurerer endnu engang på Skytrax World Airport Awards listen. CPH er blevet overhalet af konkurrenten i Helsinki, mens Billund Lufthavn opnår en fornem placering i sin kategori.

Det er intet mindre end verdens største tilfredshedsundersøgelse blandt flypassagerer, der ligger til grund for kåringen af de bedste lufthavne i World Airport Awards, der udgives af det anerkendte Skytrax.

Over 12 mio. flypassagerer fra mere end 160 lande har i en 10 måneders periode kunnet afgive stemmer på i alt 388 lufthavne over hele verden.

Fra Danmark kommer to lufthavne ind på top100-listen. Københavns Lufthavn har fået en plads som nummer 17 på den globale liste og samtidig den syvende bedste i Europa. Det er en tilbagegang fra sidste års placering som nummer 12.

Helsinki Airport er en af konkurrenterne til Københavns Lufthavn, og den finske hovedstadslufthavn har overhalet CPH i årets undersøgelse. Helsinki Airport springer fra plads nummer 22 til nummer 15 på den globale liste. På den europæiske liste placerer den finske lufthavn sig på sjettepladsen foran CPH, men tager også førstepladsen som den bedste lufthavn i Nordeuropa.

Billund flot placeret
I Billund Lufthavn må der være anledning til stolthed, når man ser årets resultat af World Airports Awards. Samlet set ligger Billund Lufthavn på en 57. plads på den globale liste. Dermed er den jyske lufthavn rutschet syv pladser ned af listen.

Men til gengæld placerer lufthavnen sig som den fjerdebedste i verden indenfor kategorien af lufthavne med under 5 mio. passagerer årligt. Her bliver Billund overhalet af lufthavnen i Durban i Sydafrika samt af London City Airport ogGuayaquil International Airport.

Endelig kan Billund Lufthavn bryste sig af at være den fjerdebedste lufthavn i Nordeuropa lige efter Oslo-Gardermoen og foran Stockholm-Arlanda. Den norske storlufthavn er nummer 56 på den globale liste, mens Sveriges største lufthavn er placeret som nummer 60.

”Det er utroligt tilfredsstillende, når det er branchen, kunderne og passagererne, der har kåret os. Det er vi meget stolte af. Vi vil fortsætte med at forbedre os, så vi kan komme endnu højere op.på listen,“ siger administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn.