Lufthansa Boeing 747-8 (D-ABYA) i Frankfurt den 3. februar. (Foto: Lufthansa)

To Lufthansa-fly på præsentationstur

En Boeing 747 og en Airbus A321 i nyt Lufthansa-design vil på torsdag blive præsenteret i samlet 13 tyske og europæiske lufthavne.

Ikke siden Lufthansa i 2010 præsenterede selskabets første Airbus A380-800 på en Europa-turné, der også omfattende Skandinavien, har der været så meget interesse om selskabets og dets fly.

Det skyldes det nye design, som Lufthansa præsenterer i denne uge. På onsdag den 7. februar vil ansatte i det tyske flyselskab få mulighed for at se de nye fly ved arrangementer i henholdsvis Frankfurt og München.

I Frankfurt Lufthavn stiller Lufthansa op med Boeing 747-8´eren med registreringen D-ABYA. Dette fly blev den 12. januar fløjet til Fiumicino-lufthavnen i Rom, hvor medarbejdere hos International Aerospace Coatings under stort hemmelighedskræmmeri har arbejdet på at sprøjte 340 liter maling på Lufthansa-flyet.

Lørdag morgen kl. 09.00 vendte flyet tilbage til Frankfurt, hvor Lufthansa Technik fik travlt med at rulle flyet i hanagar, så det kan være færdig til præsentationen på onsdag, hvor det nye omdiskuterede design første gang officielt ser dagens lys.

I München Lufthavn præsenterer Lufthansa samme dag en Airbus A321-200, der siden 25. januar har befundet sig i en malerhangar i Ostrava for at blive iklædt de nye Lufthansa-farver.

Jumbojet kommer til Hamborg
Men det er ikke blot medarbejderne hos Lufthansa, der får mulighed for at se de omlakerede fly i den kommende uge. Flyene vil på torsdag den 8. februar blive præsenteret i en række lufthavne i Tyskland samt i Milano og Paris.

A321-flyet vil først flyve en rotation fra München til Milano-Malpensa, hvorefter en tur til Paris-CDG og tilbage igen også bliver gennemført. Dagen slutter med en flyvning til Frankfurt, hvor flyet derefter vil overnatte.

Anderledes ser det ud med Boeing 747-flyet. Den store jumbojet forlader Frankfurt Lufthavn torsdag morgen kl 08.30 til en præsentationstur, hvor der første flyves til Düsseldorf og herfra videre til Hamborg, Berlin-Tegel og München, inden flyet kl. 17.00 atter er tilbage i Frankfurt Lufthavn.

Undervejs bliver der lejlighed til at foretage flere såkaldt lowpasses, hvor det det store fly i lav højde flyver henover landingsbanen i lufthavnene i Køln, Bremen, Hannover, Dresden og Stuttgart.

Lufthansa opfordrer da også alle interesserede spottere og flynørder til at oplade kameraerne, tømme memorykort og rense linserne på kameraer og  kikkerter, så man kan være klar til at tage det nye flydesign i øjesyn. For danske entusiaster vil ankomsten i Hamborg Lufthavn kl. 11.30 være den nærmeste mulighed for at se de første fly i den meget omdiskuterede bemaling.

 

Relaterede artikler:

Nyt Lufthansa-flydesign afsløret før tiden

Mange bud på Lufthansas nye farver

Første A350 til Lufthansa om en måned

‘Himlens Dronning’ modtaget af Lufthansa